Utmanar min ångest och testar bodypump

I fredags bokade jag mitt första Bodypump pass och idag genomförde jag det. Sitter med darriga armar och väntar på att vattnet ska koka upp så jag kan dricka varmt te och meditera, reflektera över dagen och finna nytt fokus.

Inför nya pass kommer får jag ofta lätta ångest påslag, ångesten är hanterbar och jag har genomfört passen.

Något som jag lärt mig att göra är att fråga, vad behöver jag, hur fungerar övningen och det viktigaste, jag stannar upp tar in övningen och finner mitt tempo. Känns det konstigt eller om jag blir trött stannar jag också upp.

Jag avväpnar mig själv genom att berätta för instruktören att detta är nytt för mig och när/om jag stannar upp så handlar det om att jag försöker finna fokus eller rätt känsla i övningen. Om det skulle vara så att jag behöver lämna lokalen så vet hen om att det handlar om mig och mitt sätt att handskas med träningen.

För det är så att träning är en pulshöjande aktivitet och känslan påminner väldigt mycket om ångest. Snabb puls, ökad andning och ibland lite förvirring för att musklerna skakar. Det är detta jag kämpar med varje träningspass.

7 tillfällen i januari med pulshöjande aktivitet på lokal och sedan promenader och yoga har varit min träningsutmaning i januari månad.

Jag lär kroppen att åter förstå att pulshöjande aktivitet vid träning är något bra och att min ångest får mindre utrymme och demonerna minskar med sin djävulskap.

Dagens pass i bodypump gav mig darriga ben i mitten av passet, stumma armar och axlar och lätt förvirring. Kroppen behövde snabbt energi och jag hittade tre godisbitar i skåpet som jag snabbt åt upp och 15 min senare var mitt blodsocker reglerat och jag började känna mig normal igen. Dagens pass motsvarar 12000 gjorda på en timme, inte konstigt att jag kände mig helt stum i överkroppen och hade slut på energi.

Ingefärste, majskakor smaksatta med havssalt, hasselnötskräm toppad med skivade bananer.

Jag är tackas för mina vänner.

Jag är tacksam för de möjligheter jag skapar för mig att utvecklas i.

Jag är tacksam för att jag kan var mig.

Vad är du tacksam för?

Nu rockar vi vecka 6 💪🏼 💫

Kram Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: