Dröm vs verklighet, är det stor skillnad?

Förskolan har planeringsdag och jag är hemma med Elin.

I min värld så vill jag ta en promenad på en timme, bli lite andfådd och svettig så att det känns att jag gör något. Sedan dricka något gott melonbitar i bubbelvatten som exempel, få njuta av tystnaden, sitta i solstolen och känna hur kroppen värms och fortsätta så resten av dagen samtidigt som jag lyssnar på en ljudbok. Har små avbrott då och då när jag går runt och tittar på odlingarna och allt som händer i trädgården. Jag tränar avslappning och närvaro.

– Mamma, kan du bära boken åt mig för jag ska cykla i skogen och då kan jag inte hålla boken i handen, säger Elin

– Nej du får ta ryggsäcken.

Hon packar ryggsäcken, letar reda på alla saker som hon behöver, jag sätter på mig skorna och går ut. Jag har inte hjälpt till med något. Hon cyklar och jag går. Från första stund får hon bestämma, var vi ska, full fart in i skogen och denna gång ska hon få bestämma vägen, jag ska träna tålamod. Känner direkt hur min tanke börjar leta efter negativa känslor, motar bort tanken och tänker det är bra att röra på sig.

Vi går höger och jag får bära cykeln många sträckor för stigarna är fulla med stora stenar och höga rötter. Det doftar gott, känner förnimmelsen av hägg, en doft av nyvaknad skog och en massa fågelkvitter. På andra sidan skogen kommer vi till en lekpark, vi stannar där och leker en stund. Sedan beger vi oss åter in i skogen och den är så grön, ljust grön, en nykläckt skog, jag handlas ut med en suck och känner det där lugnet som brukar komma till mig när jag är själv skogen.

På 30 min har vi tagit oss 1,3 km och jag känner en irritation komma. Vad det beror på? Jag har ett träningsmål på att gå 10 km idag. Vi hamnade i parkourparken och jag tränade på att vara i nuet. 1,5 timme senare är vi hemma igen.

Vi tar en sväng till ICA och hämtar upp maten jag beställt online, det är en av mina smarta lösningar för att minska stressen i mitt liv. Så skönt, nu har vi mat för 14 dagar. Efter lunch plockar jag fram solstolarna och jag får 30 min med en ljudbok i lurarna. Elin ligger bredvid mig stundvis när hon inte donar i lekstugan.

Avslutar kvällen med en 5 km promenad runt Eskiln för att komma i mål med dagens träning, sammanlagt 11 km promenad.

Imorgon är min träning 100 utfall. Nedan kan du se min dagliga utmaningar som jag ska klara av.

Det går om jag vill och delar av min dröm blev verklighet. Tacksam för min trädgård som vi arbetat mycket med. Tacksam för att jag kan vara ute i naturen, höra fågelkvitter och känna doften av skog. Tacksam för att jag orkar röra på mig med barnen.

Hur har din dag varit? Vad känner du tacksamhet över?

Ha det gött!

Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: