Mental brottning – tankar och känslor vad kommer först?

Nu måste jag göra något åt dessa känslor som styr mitt tankemönster eller är det mitt tankemönster som tar fram dessa känslor…oavsett så måste jag göra något åt det.

Alla säger träna och jag håller med. Grejen är den att när jag har uppehåll från träningen så blir känslan när jag börjar obehaglig, hög puls ger samma känsla som vid panikångest. Det är inte bara fysiskt jobbigt, för det ska jag inte sticka under stolen med, min kondition är en bra bit ner på en 1-10 skala. Det värsta för mig är den mentala biten, att vinna över mina katastroftankarna att något hemskt ska hända mig. Tänk att den där katastroftanken kan styra mitt liv och mitt sätt att vara på. Jag blir galen eller så är jag galen 🤪 Kaos är det iaf.

Var börjar jag?

Acceptera situationen jag befinner mig i.

Vad har jag gjort fram till nu?

Jag har promenerat, tränat med kroppen och cyklat någon enstaka gång. Har arbetat mycket i trädgården, renoverat källaren och kört iväg grejer till återbruket. Provade att springa en 3 km runda och då vaknade jag upp med halsont och förkyld. Den förkylningen gick över och nu har jag avklarat ännu en förkylning.

Jag är inte på botten jag behöver bara se till verkligheten och vardagen. Vad har jag prioriterat? Jag har prioriterat renovering, jobb och familj.

Har tappat gnistan lite men så tänker jag att nu är det dags att fokusera på min hälsa igen, precis som jag gjorde i vintras, då mådde jag bra och orkade mycket mer och min ångest var på semester.

Mitt fokus from nu: Hälsa – träning – kost – återhämtning och skratt. Jag villhöver skratta mer.

Vi kör på det! Ska bara korka upp en flaska bubbel och äta några goda ostar och njuta av solen, det måste räknas som återhämtning 😉

Tack, nu har jag delat med mig av mitt inre kaos. Hur har du det idag? Skiner solen hos dig?

Trevlig fredag! ☀️🌸

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: