Du väljer vem du är!

Du är sjuk, din energi är slut, kanske värker kroppen eller så är den bara helt oförmögen att göra något. Kanske har mörkret lagt sig hos dig och känslan av hopplöshet intagit din hjärna.

Du sprang så fort, du hade signaler men du hade inte tid att lyssna för du skulle bara lite till, lite mer eller det bli bättre om…

Poof så kom du inte ur sängen, du blev liggandes på golvet i badrummet eller så stod du där men ett hjärta som rusade och en känsla av att nu dör jag.

Välkommen ~ utmattning är ett helvete ~ det är som att lära sig gå igen. Ett steg framför det andra, du trillar, du ligger länge och så går du några steg igen, trillar och ligger en stund igen, sedan går du hit och dit.

Du söker mening, förståelse och acceptans.

Kommer det någonsin att bli som förr?

Kan jag skratta?

Kan tårar ta slut?

Vad tycker jag om?

Det blir bättre, det tar tid, lång tid.

Du har fått förmånen att lära om dig själv igen, kanske för första gången.

Du blir arg, känner en massa känslor, det stormar och så blir det tomt en stund. Så kommer skammen, att inte vara en del av gruppen, kollegiet, familjen och samhället.

Det är en förlust, för dig och för dem runtomkring. De känner inte igen dig, de förstår inte hur du mår för det syns inte.

Du upplever ensamhet, utanförskap och även om du inte tror det nu så kommer du att utveckla en ännu större förståelse för människors mående.

Troligtvis håller du fasaden uppe ett tag eller så skapar du ett undvikande beteende.

Du håller dig borta från folksamlingar för intrycken är så många och du kan inte gallra mellan vad som är viktigt och oviktigt. Du tar emot med alla sinnena på en och samma gång och så ligger du där igen.

Learning by doing är det bästa sättet att utvecklas på.

Det måste få vara så, det är lätt för mig att säga till dig men du måste prova själv även om jag säger gör inte så eller undvik affären kl 16 en torsdag. Om du tror att du klarar det så måste du prova, backa om det är för mycket, fundera på vad som hände och gör på ett nytt sätt.

Vi är lika men olika ändå.

Det som fungerar för mig fungerar kanske inte för dig. Prata om det, berätta för någon du litar på, om hur du mår. När du säger ordet eller meningen högt så är det befriande. Du får möjligheten att programmera om för när du hör dina ord så blir det en sanning. En sanning som du kan arbeta med, som du kan påverka och förändra.

Vi gör alla val varje dag och ingen tvingar dig egentligen, du väljer själv om du ska gå upp ur sängen idag. Du har förmånen att välja din väg.

Du äger ditt liv! ❤️

Vems är ansvaret, när någon blir utmattad?

Samhället, individen, chefen, maken, jobbet, familjen.

En sak är säker vi har en hel massa människor i vårt land som mår dåligt. Hur kan vi hjälpa dem?

You rock! ⭐️

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: