search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Du är sjuk, din energi är slut, kanske värker kroppen eller så är den bara helt oförmögen att göra något. Kanske har mörkret lagt sig hos dig och känslan av hopplöshet intagit din hjärna.

Du sprang så fort, du hade signaler men du hade inte tid att lyssna för du skulle bara lite till, lite mer eller det bli bättre om…

Poof så kom du inte ur sängen, du blev liggandes på golvet i badrummet eller så stod du där men ett hjärta som rusade och en känsla av att nu dör jag.

Välkommen ~ utmattning är ett helvete ~ det är som att lära sig gå igen. Ett steg framför det andra, du trillar, du ligger länge och så går du några steg igen, trillar och ligger en stund igen, sedan går du hit och dit.

Du söker mening, förståelse och acceptans.

Kommer det någonsin att bli som förr?

Kan jag skratta?

Kan tårar ta slut?

Vad tycker jag om?

Det blir bättre, det tar tid, lång tid.

Du har fått förmånen att lära om dig själv igen, kanske för första gången.

Du blir arg, känner en massa känslor, det stormar och så blir det tomt en stund. Så kommer skammen, att inte vara en del av gruppen, kollegiet, familjen och samhället.

Det är en förlust, för dig och för dem runtomkring. De känner inte igen dig, de förstår inte hur du mår för det syns inte.

Du upplever ensamhet, utanförskap och även om du inte tror det nu så kommer du att utveckla en ännu större förståelse för människors mående.

Troligtvis håller du fasaden uppe ett tag eller så skapar du ett undvikande beteende.

Du håller dig borta från folksamlingar för intrycken är så många och du kan inte gallra mellan vad som är viktigt och oviktigt. Du tar emot med alla sinnena på en och samma gång och så ligger du där igen.

Learning by doing är det bästa sättet att utvecklas på.

Det måste få vara så, det är lätt för mig att säga till dig men du måste prova själv även om jag säger gör inte så eller undvik affären kl 16 en torsdag. Om du tror att du klarar det så måste du prova, backa om det är för mycket, fundera på vad som hände och gör på ett nytt sätt.

Vi är lika men olika ändå.

Det som fungerar för mig fungerar kanske inte för dig. Prata om det, berätta för någon du litar på, om hur du mår. När du säger ordet eller meningen högt så är det befriande. Du får möjligheten att programmera om för när du hör dina ord så blir det en sanning. En sanning som du kan arbeta med, som du kan påverka och förändra.

Vi gör alla val varje dag och ingen tvingar dig egentligen, du väljer själv om du ska gå upp ur sängen idag. Du har förmånen att välja din väg.

Du äger ditt liv! ❤️

Vems är ansvaret, när någon blir utmattad?

Samhället, individen, chefen, maken, jobbet, familjen.

En sak är säker vi har en hel massa människor i vårt land som mår dåligt. Hur kan vi hjälpa dem?

You rock! ⭐️

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: