search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Hur svårt är det att gråta?

Jag vill gråta men det tar emot, det är som om trycket inte är tillräckligt. Jag vill känna tårarna rulla på min kind, känna spänningarna lätta men jag kan inte. Hittar inte rätt växel eller rätt stämning.

Det blev för mycket, jag gjorde fel.

Dagar går fort just nu, vet inte varför men plötsligt är vi inne i september och jag har gjort en massa saker.

Som en klok vän sa här om dagen. Det är inte så konstigt att du är trött. Du har börjat på ett nytt jobb och även om det inte är heltid så är det mycket med ett nytt jobb.

Rakt på sak, inga krusiduller, klart det tar mycket energi att börja på ett nytt jobb.

Så vad gör jag då för att skapa energi?

Jag försöker avsätta flera stunder för mig själv där jag promenerar, lyssnar på musik, tränar styrka eller kör yoga. För när jag rör på mig släpper vissa spänningar och tankarna pausas från vardagen. Fokus ligger på övningen och stunden. Här om dagen när jag gick till jobbet och lyssnade på musik var det som om jag var i en musikvideo. Stegen var lätta och tanken fri, en helt underbar känsla.

Idag valde jag att plocka undan alla grejer som störde mitt sinne och drog en sväng med dammsugaren, det är en sådan frid att ha tomma ytor och städade golv 🙌🏻

Jag kände att jag var riktigt trött när jag kom hem från jobbet. Med lätt yrsel och förvirring insåg jag att det var 5 timmar sedan lunch och inget mellanmål hade jag ätit så det var att stega på två ägg, göra en kopp kaffe även om klockan var sent. Kanske ett taktiskt misstag för kvällens goda sömn.

Ena sonen ville baka så han fixade med det och jag såg till att diskbänken blev ren och disken placerad där den skulle.

Även om jag drack kaffe så kände jag mig inte pigg. Fick verkligen bita ihop när dottern tappade sin mugg full med oboy på den nystädade bänken. Skåpen och golvet fick sig en omgång med trasan. Så ångerfull blick hon hade och jag är så tacksam att jag behöll lugnet och var omtänksam istället för en irriterande suck. (Lättirriterad är ett symptom att hålla utkik för då det betyder att något är i obalans)

Bytte om till träningskläder för planer var:

Städa, ordna mat till barnen och mig sedan träna och sedan lägga dottern.

Städningen blev som en uppvärmning och när det väl var dax för träning så tog jag för tung vikt vid benböj och kände hur energi bara försvann. Övergick till yoga och stretch för att skapa någon sorts fokus.

La mig på sovrumsgolvet en stund och lyfte upp benen mot madrassen och lät avslappningen komma. Har inte återhämtat mig än så nu sitter jag i sängen med en smoothiebowl för att fylla på proteinet. Barnen ligger i sin säng och regnet smattrar mot rutan.

Jag vill så gärna gråta, låta det passera systemet och ladda med ny energi. Det blev för mycket idag.

Men vem skulle fixa huset?

Vem ska fixa mitt sinne?

Det är jag.

Det är lätt att vara efterklok, jag är ändå tacksam att jag gav mig själv en stund på mattan. Var närvarande för att stötta sonen i sin bakning. Att jag lyssnade på mina barns olika berättelser som de ville dela med sig av idag.

Hur gör du när det blir för mycket?

Kram 💗

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: