Hur svårt är det att gråta?

Jag vill gråta men det tar emot, det är som om trycket inte är tillräckligt. Jag vill känna tårarna rulla på min kind, känna spänningarna lätta men jag kan inte. Hittar inte rätt växel eller rätt stämning.

Det blev för mycket, jag gjorde fel.

Dagar går fort just nu, vet inte varför men plötsligt är vi inne i september och jag har gjort en massa saker.

Som en klok vän sa här om dagen. Det är inte så konstigt att du är trött. Du har börjat på ett nytt jobb och även om det inte är heltid så är det mycket med ett nytt jobb.

Rakt på sak, inga krusiduller, klart det tar mycket energi att börja på ett nytt jobb.

Så vad gör jag då för att skapa energi?

Jag försöker avsätta flera stunder för mig själv där jag promenerar, lyssnar på musik, tränar styrka eller kör yoga. För när jag rör på mig släpper vissa spänningar och tankarna pausas från vardagen. Fokus ligger på övningen och stunden. Här om dagen när jag gick till jobbet och lyssnade på musik var det som om jag var i en musikvideo. Stegen var lätta och tanken fri, en helt underbar känsla.

Idag valde jag att plocka undan alla grejer som störde mitt sinne och drog en sväng med dammsugaren, det är en sådan frid att ha tomma ytor och städade golv 🙌🏻

Jag kände att jag var riktigt trött när jag kom hem från jobbet. Med lätt yrsel och förvirring insåg jag att det var 5 timmar sedan lunch och inget mellanmål hade jag ätit så det var att stega på två ägg, göra en kopp kaffe även om klockan var sent. Kanske ett taktiskt misstag för kvällens goda sömn.

Ena sonen ville baka så han fixade med det och jag såg till att diskbänken blev ren och disken placerad där den skulle.

Även om jag drack kaffe så kände jag mig inte pigg. Fick verkligen bita ihop när dottern tappade sin mugg full med oboy på den nystädade bänken. Skåpen och golvet fick sig en omgång med trasan. Så ångerfull blick hon hade och jag är så tacksam att jag behöll lugnet och var omtänksam istället för en irriterande suck. (Lättirriterad är ett symptom att hålla utkik för då det betyder att något är i obalans)

Bytte om till träningskläder för planer var:

Städa, ordna mat till barnen och mig sedan träna och sedan lägga dottern.

Städningen blev som en uppvärmning och när det väl var dax för träning så tog jag för tung vikt vid benböj och kände hur energi bara försvann. Övergick till yoga och stretch för att skapa någon sorts fokus.

La mig på sovrumsgolvet en stund och lyfte upp benen mot madrassen och lät avslappningen komma. Har inte återhämtat mig än så nu sitter jag i sängen med en smoothiebowl för att fylla på proteinet. Barnen ligger i sin säng och regnet smattrar mot rutan.

Jag vill så gärna gråta, låta det passera systemet och ladda med ny energi. Det blev för mycket idag.

Men vem skulle fixa huset?

Vem ska fixa mitt sinne?

Det är jag.

Det är lätt att vara efterklok, jag är ändå tacksam att jag gav mig själv en stund på mattan. Var närvarande för att stötta sonen i sin bakning. Att jag lyssnade på mina barns olika berättelser som de ville dela med sig av idag.

Hur gör du när det blir för mycket?

Kram 💗

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: