Mitt egna val

När jag gick där på gångbanan i parken och förberedde mig för dagens möte kände jag att valet redan vart gjort. Det var bara formaliteter som skulle göras, några steg till. Jag möts av leenden och kramen bekräftade det jag redan tänkte…

Jag har tagit ett beslut, gjort ett val och känner mig lugn i sinnet. Kropp och knopp är på samma kanal – wow vilken känsla. Som jag har längtat efter den.

Jag vet vad jag är bra på, jag vet vad jag kan och om jag inte vet så kommer jag att fråga om hjälp och lära mig nya saker.

Jag är inte på något sätt fulländad och kommer aldrig att bli det. Det som är annorlunda är att jag har med mig verktyg som jag fått genom många olika möten under många år. Framförallt fån de senaste två åren har jag fått verktyg att handskas med mig själv.

Jag vet att stress under kortare perioder är okej, fast inget jag strävar efter att uppleva. Stress är en del av vårt liv, med bra planering och framförhållning ger jag mig möjligheter att lyckas och avlastar min hjärna så den får vila. Dock märker jag att om jag skriver ner mina tankar så får jag nya tankar så det är något jag får träna på. Att låta tanken komma och släppa iväg den igen. Jag behöver inte komma ihåg allt.

Med kommunikation försöker jag berätta hur jag upplever och känner för att dela med mig, istället för att jag sluter mig och kämpar i det tysta. Kommunikation behövs för att skapa förutsättningar för att lyckas i gruppen precis som förmågan att lyssna på det som faktiskt sägs.

Jag får knottror på benen när jag skriver detta för att jag har gjort ett medvetet val. Kanske var det att jag berättade för någon om vad jag har varit med om, blev lyssnad på och att det inte var några konstigheter.

Att få frågan om vad jag har lärt mig av min sjukdom och försöka svara med några få meningar är inte lätt. En sak jag vet är att lyssna på kroppens signaler och att bra inte behöver bli ännu bättre samma dag.

Wow – vem kunde veta att jag skulle göra detta idag 🙌🏻⭐️

Vilka medvetna val har du gjort som skapat sinnesfrid hos dig?

Ha det bäst! 💕

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

2 reaktioner till “Mitt egna val

  1. Det bästa beslutet (valet) jag gjort i mitt liv hände för 8 år sen – då sade jag upp mej från ett arbete som höll på att ta all energi och glädje ur mej och jag har aldrig ångrat det valet. Nu följer jag bara min egen kropps vilja.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: