search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

När jag gick där på gångbanan i parken och förberedde mig för dagens möte kände jag att valet redan vart gjort. Det var bara formaliteter som skulle göras, några steg till. Jag möts av leenden och kramen bekräftade det jag redan tänkte…

Jag har tagit ett beslut, gjort ett val och känner mig lugn i sinnet. Kropp och knopp är på samma kanal – wow vilken känsla. Som jag har längtat efter den.

Jag vet vad jag är bra på, jag vet vad jag kan och om jag inte vet så kommer jag att fråga om hjälp och lära mig nya saker.

Jag är inte på något sätt fulländad och kommer aldrig att bli det. Det som är annorlunda är att jag har med mig verktyg som jag fått genom många olika möten under många år. Framförallt fån de senaste två åren har jag fått verktyg att handskas med mig själv.

Jag vet att stress under kortare perioder är okej, fast inget jag strävar efter att uppleva. Stress är en del av vårt liv, med bra planering och framförhållning ger jag mig möjligheter att lyckas och avlastar min hjärna så den får vila. Dock märker jag att om jag skriver ner mina tankar så får jag nya tankar så det är något jag får träna på. Att låta tanken komma och släppa iväg den igen. Jag behöver inte komma ihåg allt.

Med kommunikation försöker jag berätta hur jag upplever och känner för att dela med mig, istället för att jag sluter mig och kämpar i det tysta. Kommunikation behövs för att skapa förutsättningar för att lyckas i gruppen precis som förmågan att lyssna på det som faktiskt sägs.

Jag får knottror på benen när jag skriver detta för att jag har gjort ett medvetet val. Kanske var det att jag berättade för någon om vad jag har varit med om, blev lyssnad på och att det inte var några konstigheter.

Att få frågan om vad jag har lärt mig av min sjukdom och försöka svara med några få meningar är inte lätt. En sak jag vet är att lyssna på kroppens signaler och att bra inte behöver bli ännu bättre samma dag.

Wow – vem kunde veta att jag skulle göra detta idag 🙌🏻⭐️

Vilka medvetna val har du gjort som skapat sinnesfrid hos dig?

Ha det bäst! 💕

Annonser

2 kommentarer på “Mitt egna val

 1. gillasvardag skriver:

  Det bästa beslutet (valet) jag gjort i mitt liv hände för 8 år sen – då sade jag upp mej från ett arbete som höll på att ta all energi och glädje ur mej och jag har aldrig ångrat det valet. Nu följer jag bara min egen kropps vilja.

  Gillad av 1 person

  1. Linda skriver:

   Låter härligt! 🌸 Jag lyssnar mycket mer till kroppens signaler idag ön vad jag gjort tidigare. Att veta i tid när det blir för mycket är något jag tränar på.

   Gillad av 2 personer

Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: