Vad är frihet?

Jag drömmer, min fantasi är vild och jag känner längtan efter något nytt. Vad det är vet jag inte men just nu är jag så redo.

Kan jag vara fri och fånge samtidigt?

Någon pratade om att känna sig fri, fri från vad eller fri för något vet jag inte. När är jag egentligen fri? Var det eran då jag flyttade hemifrån, bodde själv, valde själv, lagade mat själv, träffade vänner, sov när jag ville, tittade på vad jag ville, åt det jag tyckte om? När är vi egentligen fria?

När regnet öser ner som idag då känd jag mig långt från fri. Att jag var uppe till kl 2 och tittade på The walking dead med maken kan ha en stor del i min negativa tankebana. Tröttheten som blir av för lite sömn är inte att leka med. Tro inte att jag somnade på en gång, nej nej, det slutade med att jag drack en halvliter vatten stoppade i hörlurarna och somnade till en ljudbok någon gång efter tre. Det har varit rejäla kraftansträngningar för att hålla humöret uppe.

Höll det hela vägen undrar du.

Nej!

Att tvätta, plocka pärlor, försökt torka dynförvaringen och dess innehåll i ett regntätt Fagersta gjorde inte dagen lättare och när ena sonen tyckte att jag kunde engagera mig lite för att leta reda på hans skiljas kar när han själv spelat tv-spel så tog det slut.

Efter deras träning gick jag ut. Lämnade hus och barn med maken och gick. Den första kilometern var jobbig och jag var redo att ge upp, jag svängde vänster för att undvika den branta backen upp, tog sedan höger och hamnade i en annan brant backe. Det var något som drev mig vidare, jag lyfte blicken. Ungefär i samma veva som de grå molnen for iväg och jag äntligen fick känna solstrålarna i mitt ansikte lyfte jag blicken, såg det fina runtomkring mig och det drev mig vidare.

Jag lever, jag har möjlighet att gå här på gatorna flera kilometer från mitt hem.

Det blev över 6 km och jag kände mig fri. Jag bestämde över min stund och lät tankarna fara omkring. Kanske att jag skulle ta och skriva den där boken i alla fall.

Tänk för två år sedan tog det 15 min att gå 750 meter, så lång är sträckan runt simhallen där jag bor. Idag går jag på stadigare ben och betydligt längre sträckor.

Så för att återkoppla till min fråga i början så är det väl tankesättet och förhållningssättet till mitt liv som säger om jag är fri eller ej. Vill jag egentligen vara mer fri än vad jag redan är?

Jag kan välja mitt liv, min sanning och vara det bästa jag kan för dagen.

Sov gott!

Kram 🤗

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: