Planerar vilodag och tappar fokus

Idag är en sådan dag då jag jämför mig med andra, det är lätt att se vad jag inte har och vad jag inte gör. Mitt fokus och mitt tålamod har fått värmeslag.

Jag vill vara en del av en aktiv familj, där vi delar på gemensamma upplevelser och aktiviteter. Något har hänt och en vecka känns så lång när jag bara går och väntar.

Väntar på vad?

En mild variant av bastu är denna högsommarvärme. 🙌🏻 Åter till min tanke om vilodag. Att planera in vila en vanlig arbetsdag är lättare, barnen är i skolan och jag behöver inte ta hand om huset, matlagningen eller bli avbruten konstant. Skulle titta på en instruktionsfilm a 3 min och när det hade gått 1:49 hade ordet mamma sagts 4 gånger. 🤦‍♀️ Jo jag har en man, han har valt att fokusera på sitt eget välbefinnande denna vecka så jag är själv med barnen 6-7 timmar om dagen. Familjelivet är i obalans just nu. Samtidigt är jag tacksam för att jag har lärt mig att lyssna på kroppens signaler. Kanske att jag överanalyserar en del.

Att finna ro i en rörig miljö är inte lätt.

Kroppen är uppe i varv, jag har inte ro att sitta stilla. Det finns saker att göra hela tiden, disk, tvätt, matlagning, plocka grejer osv.

Jag går ut och sätter mig på trappen. För soffgruppen är omgjord till koja och stolarna vid matbordet ger mina lår ränder precis som en kassler.

Det slutar med att jag plockar upp kojan, vattnar blommorna, fixar disken och städar vardagsrummet. När jag är klar är hela nedre våningen ordnad och damsugen. Tar en sväng runt tomten och plockar en skål med smultron.

Nu känner jag frid i sinnet, tar ett glas med is och citrondricka och sätter mig i soffan på verandan under parasollet. Äntligen!

Jag har ett bra liv, varma dagar som denna skulle jag vilja sitta på en brygga och plaska fötterna i sjön men det är något jag får stoppa i göra senare högen idag.

Kan du koppla bort och känna ro i en rörig miljö? Hur gör du?

Ha det!

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: