search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Idag är en sådan dag då jag jämför mig med andra, det är lätt att se vad jag inte har och vad jag inte gör. Mitt fokus och mitt tålamod har fått värmeslag.

Jag vill vara en del av en aktiv familj, där vi delar på gemensamma upplevelser och aktiviteter. Något har hänt och en vecka känns så lång när jag bara går och väntar.

Väntar på vad?

En mild variant av bastu är denna högsommarvärme. 🙌🏻 Åter till min tanke om vilodag. Att planera in vila en vanlig arbetsdag är lättare, barnen är i skolan och jag behöver inte ta hand om huset, matlagningen eller bli avbruten konstant. Skulle titta på en instruktionsfilm a 3 min och när det hade gått 1:49 hade ordet mamma sagts 4 gånger. 🤦‍♀️ Jo jag har en man, han har valt att fokusera på sitt eget välbefinnande denna vecka så jag är själv med barnen 6-7 timmar om dagen. Familjelivet är i obalans just nu. Samtidigt är jag tacksam för att jag har lärt mig att lyssna på kroppens signaler. Kanske att jag överanalyserar en del.

Att finna ro i en rörig miljö är inte lätt.

Kroppen är uppe i varv, jag har inte ro att sitta stilla. Det finns saker att göra hela tiden, disk, tvätt, matlagning, plocka grejer osv.

Jag går ut och sätter mig på trappen. För soffgruppen är omgjord till koja och stolarna vid matbordet ger mina lår ränder precis som en kassler.

Det slutar med att jag plockar upp kojan, vattnar blommorna, fixar disken och städar vardagsrummet. När jag är klar är hela nedre våningen ordnad och damsugen. Tar en sväng runt tomten och plockar en skål med smultron.

Nu känner jag frid i sinnet, tar ett glas med is och citrondricka och sätter mig i soffan på verandan under parasollet. Äntligen!

Jag har ett bra liv, varma dagar som denna skulle jag vilja sitta på en brygga och plaska fötterna i sjön men det är något jag får stoppa i göra senare högen idag.

Kan du koppla bort och känna ro i en rörig miljö? Hur gör du?

Ha det!

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: