Det tar tid men tränar det gör jag.

Vad är det som har hållit mig tillbaka till att träna? Varför har jag haft ett sådant motstånd till träning? Varför ska jag träna?

Jag söker svar på frågorna som håller mig tillbaka. Jag vet fördelar med träning, jag minns känslan av att orka springa 5 km utan att gå, när stegen var lätta och det gick av bara farten. Jag minns känslan när jag med stark kropp dansade fram på gatorna och kläderna satt bra.

Jag måste gå ner i vikt innan jag går till gymmet. Jag måste orka gå en 60 min promenad innan jag börjar träna. Jag måste investera i nya kläder så jag känner mig bekväm gärna byxor med hög midja som håller i magen. Jag passar inte in på fitness platserna ännu.

Vem har sagt att ett träningspass måste vara 60 min?

Jag har börjat på nytt och se så långt jag har kommit. Det finns inga ursäkter att låta bli träning det finns förklaringar till varför viss träning vid en viss tidpunkt inte fungerar. Det kallas individanpassat och följer den enskilda individens behov och utveckling.

Vad är träning? Träning är en fysisk aktivitet där pulsen höjs under en längre tid. Det finns ingen fast träningstid eller träningsform. Jag måste göra det som passar mig och du måste göra det som fungerar för dig.

Jag började med att gå 100 m på min gata, som en månad senare blev 700 m runt kvarteret. Testade 2 km i skogen, var trött och yr i tre dagar. Promenerade i 15 min satt mig på ett elskåp när jag hade 300 m hem och undrade om jag skulle komma hem. Kunde jag ringa någon som skulle köra hem mig. För två år sedan låg jag däckad i influensan och kände mig sjuk på riktigt, då kunde jag slappna av och mina må bra stunder ökade från timmar till två tre dagar på raken. Idag kan jag träna med hög intensitet i 60 min och i förrgår gjorde jag marklyft med 45-50 kg. Hur jag kom hit?

År 1

Jag började med korta promenader, utökade sträckan, vilade, vilade, vilade, promenerade, stretchade, hittade lugna yogaövningar för nybörjare, vilade, vilade, promenade och ökade farten. Provade att springa, gjorde 10 benböj med stol, utfall, vila, vila, vila, promenaderna blev längre, en period gick jag 5 km varje dag.

År 2

Jag blev medlem på ett gym gick dit Max 5 gånger på ett år, var inte min grej. Mer stress än nytta. Testade paddelboard och hittade min sommaraktivitet. Började promenera 5 km varje dag i en månad. Tränade hemma, benböj, utfall, armhävningar och magövningar. Testade aroestreching, min första pulshöjande aktivitet i grupp. Blev medlem på ett nytt gym. Gick en gymintroduktion till specifik träning med maskiner, var där några gånger.

År 3

Promenerade, började göra yoga i flöden hemma. Köpte en egen paddelboard på sommaren. Deltog i yoga på ett gym och gick med i en privat yogagrupp med fokus på återhämtning. Köpte kettelsbells och började swinga hemma. Testade ett crossfitpass. Åkte längdskidor, Åkte på yogahelg och genomförde 6 pass på två dagar. Åkte mer längdskidor och har nu börjat med crossfit i en nybörjargrupp.

Ändå sitter jag här och förringar min insats. Tänker att jag borde kunna mer samtidigt som jag känner oro och ångest över att göra fel val och dö på kuppen. Vilket dilemma. Det är bra att jag skrev detta inlägg för att försöka ge en bild av hur min träning har utvecklats. Det blev en riktig aha stund för mig.

Ett av felen som jag har gjort är att jag jämfört mig med hur jag har varit och med vad andra gör. I min knäppa stunder håller jag fortfarande fast vid prestationen. Tankar som att jag borde också kunna göra det där blir mer ett hinder än en hjälp. Jag måste se till mig och min kropp.

Jag tränar för att bli stark och för att bli smalare, ingen idé att hymla med det. Jag vill orka med mitt liv och må bra. Nu är kortenpå borden och jag vad jag har att göra med, ett stycke kött som behöver blir mer proteinrikt med mindre fett.

Hej! 👋🏻

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

3 reaktioner till “Det tar tid men tränar det gör jag.

 1. Visst är det konstigt ändå vilka tankar man har när det kommer till träning. Tro mig, jag har haft alla du räknar upp är i inlägget.
  Men så hände något, vet inte vad. Jag är inte i form än, har fortfarande dålig kondis och är överviktig men nu bokar jag in mig på pass utan att tänka. På spinningen sitter jag lägst fram i stället för att gömma mig bakom alla andra.
  Det är kanske åldern… jag bryr mig inte lika mycket längre. Vet att jag har lika stor rätt att ta plats som alla andra. Å det känns så skönt! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Det är fantastiskt! Det handlar om att börja, att förstå sitt eget värde och att det får ta tid och känslan efter träning är skön. Kroppen är slut och jag vet vad det beror på och för mig är det en positiv spiral. Ha en bra dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: