Snabba fötter på fredagsmorgon.

Riiiing, riiiing

Ringer det i drömmen? Vänta…det ringer på dörren. Vilken dag är det? Fredag…

Jag glider ur sängen, fötterna landar snabbt och mjukt på den sköna beiga heltäckningsmattan. Jag greppar tag i benet på Jonas och ruskar till. Jonas det ringer på dörren.

Vad har jag för kläder på mig, tar på mig den svarta morgonrocken som hänger bakom sovrumsdörren och sömnigt går jag nedför trappan. Tänker mig lätta steg, hör dunk dunk när jag sätter ner en fot på varje trappsteg. När trappen svänger tar jag tag i ledräcket för jag känner mig groggy.

Sonen är visst vaken och hinner före mig till dörren. På farstukvisten står en hantverkare. Är klockan redan 7.

Sov du?

Ja.

Hittar ett par svart adidastofflor som jag kör in fötterna i. Åter snabba steg ner i källaren för att släppa in hantverkarna. Känner hur hälarna nuddar de kalla betongstegen i trappen, det är inte stabilt, ett ledräcke skulle behövas.

Förvirrad öppnar jag garaget, kolarn snabbt att jag verkligen knöt skärpet i morgonrocken. Sedan drar allt igång, Jonas kommer ner och tar över. Jag flyr upp och hittar lite smidigare kläder att ha på mig.

Hantverkarna varsnar för det höga ljudet som kommer att uppstå nu när betonggolvet ska bort. De lugnt tänker jag men ack så fel jag hade. Du kan få lyssna här om du vill ⬇️

Packade ihop tvätten och åkte till mamma och pappa för att tvätta. Vi har just nu ingen tvättmaskin inkopplad och barnen undrar om de har rena kläder. Denna dag hade jag planerat som en lugn dag för återhämtning, startade på ett helt annat sätt.

Jag befinner mig i stress, försöker ta det lugnt. Låta tanken hålla sig kvar i nuet och inte sticka iväg för att bygga upp ett senario av kaos. Just nu har jag väldigt lätt för att få stresspåslag men så har jag också haft 2,5 vecka med ett högre tempo.Tänker på återhämtning varje dag och försöker skapa utrymme för det men ack så svårt det blir när vardagarna har förändras pga vår källarrenovering. Maken har gjort en massa och det är jag tacksam för. Ändå ska vardagen rulla på och sysslor göras. Korta stunder av stress är inte farligt, det är den långvariga stressen som förstör och förgör kroppens balans. Vems ansvar? Mitt.

Nu börjar vi, hej källarrenovering!

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: