Är jag ett stege efter eller?

Så blir det bara tyst. Jag sitter i soffan, uppkrupen vid ena kanten. En elefant ligger och tittar på mig och det är tyst. En bil åker förbi utanför, ett skratt från övervåningen kommer. En liten stund för mig själv.

Diskmaskinen är klar, tvätten är hängd, diskbänken ren och morgondagens matlådor är färdiga.

Amaryllisen har slagit ut i full blom, så vackert röd. En doft av tvättmedel ligger i rummet då tvättstugan har flyttats till vardagsrummet medan källaren renoveras.

Det har gått i ett sedan jag kom hem. Plockat och fixat för om röran får ligga för länge gör den mig mer stressad även om jag försöker vara chill och lugn med kaoset. Det känns som om jag ligger steget efter hela tiden. Jag förstår verkligen att människor blir trötta, äta – lämna barn – arbeta – läxor – barnens träningar – handla mat – tvätta – städa – plocka etc

Släng in ett heltidsarbete på det så har du ökat stressen rejält. Det är ett stort pussel där bitarna förändras konstant. Är tacksam för att jag har möjligheten att arbeta deltid.

Jag tänker inte vara en del av ekorrhjulet som många pratar om. Att bara vara med sig själv kan vara en utmaning och om det då finns en partner och några barn i samma ekvation är klart att det blir kaos och drygt ibland. Det finns också många roliga, fina och härliga stunder med en familj. Därför tycker jag ekorrhjulet är ett begrepp som går att likna med att vara instängd som om jag inte har ett val. Fast det är just det jag har, jag har val att välja och jag försöker skapa förutsättningar förminska barn att de blir en del av familjen. Att vi hjälps åt, även om det känns som att tonårsbarn har glömt en hel del så överraskar de ibland.

Detta är mitt liv, det blir inte alltid som jag tänkt mig och helt klart finns det många utvecklingsområden om jag skulle syna med luppen. Jag har valt barn, familj, hus och trädgård. Det är klart att tiden inte räcker till för allt men det går. Så idag fick mina barn ta reda på tvätthögen, vända alla kläder rätter förmaningen att om de vill ha sin tvätt fixad får de se till att göra rätt från början annars får de tvätta själva.

Funderar på en varsin tvättkorg med någon sorts klädstång till julklapp åt barnen.

Vad tror du om det? Hur får du familjen att vara delaktig i hushållssysslorna?

Det är fullt upp just nu. Ska försöka ge en bild av livet men jag lever, tampas med lite mer ångest och oro just nu, vilket jag tror beror på den intensiva perioden som jag befinner mig i just nu.

Det är tyst och skönt att få sitta i soffan en onsdagkväll mitt i veckan.

Ha det gott! 💖

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: