Livets förändring

Det sker ständigt, våra förändringar. Förändringar som beror på oss själva eller på andra. På arbetsplatsen kan kollegor bli sjuka och rytmen rubbas. Vi får lov att tänka om och vid problem uppstår lösningar. De blir inte som vi planerat men det blir. Det kan handla om stora förändringar som att byta jobb, flytta eller bryta upp en relation. Förändringar har varit väldigt jobbigt för mig under lång tid. Men sedan i somras har mottagandet av förändringar skiftat fokus. Ångesten och födslar slår inte in automatiskt utmana jag hinner för det mesta tänka igenom situationen logiskt istället för med panik och stress. Ett stort framsteg för mig och jag börjar känna mig nöjd över mig själv som person. Att jag faktiskt kan. Yes!

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vi sätter upp mål, bokar in möten, skapar tid för våra vänner i almanackan för att få en struktur. Vi försöker ta kontroll över vårt liv, vilket är klokt. Med vetskap om vad som komma skall ges möjligheten att planera i god tid. Planera för vad? Planering för mat, tvätt, aktiviteter, läxförhör, arbete och socialt umgänge.

Att ha en översikt för kommande veckor ger mig ett lugn. Det bästa är återkommande aktiviteter på samma dagar och klockslag. Inför varje terminsstart är det alltid någon sorts kaos innan schemat sitter i min tanke. Missade pianolektioner och att gymnastikpassen gått från 2 till 3 per vecka tog någon extra vecka att få till. På arbete har jag en grovplanering för terminen och en mer detaljerad planering för 3 veckor framöver. Läste någonstans att 3 veckor i taget är en bra mängd att ha koll på.

Men hur jag än försöker så finns det faktorer som jag inte kan rå på. Tex vab och andras arbete. Hur ledsen jag än blir, hur arg jag än känner mig så kan jag inte göra något åt vissa faktorer. Jag behöver träna mitt psyke och skapa en känsla hos mig själv att jag kan och att jag ska. Så istället för att hamna i ett träsk av bitterhet ska jag fokusera på det positiva och finna lösningen i situationen som det är.

Jag hade tänkt skriva om intentioner idag men mina tankar for i en annan riktning, rakt mot bitterhetens träsk men så såg jag denna bild och tanken tog fart.

Älskar alla dessa underbara citat!
Foto: @svart_pa_vitt
Ha det gött! 🍁🧡

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: