Wow vilken dag!

Måndag, frosten klär gräsmattan, ångan syns tydligt när jag andas ut och solen är påväg upp. Kaffet är upphällt i en passade mugg för dagen.

Eleverna har höstlov och vi lärare har några fina bra dagar framför oss. Dagar fyllda med möten om utveckling av undervisningen och hur vi på bättre sätt kan skapa en tydligare formativ bedömning. Dagen flyter på med stunder av tystnad, där jag låter tanken få vila. Jag andas och ställer frågor till mig själv;

Vad hör jag? Vad ser jag? Hur känns det där jag sitter? En övning som kallas för andningsankaret och som jag försöker träna på varje dag så att jag kan använda det när det blir skarpt läge. Övning ger färdighet.

Ca 7500 steg har min arbetsdag givit mig och jag är mentalt trött. Känner att jag vill sova en stund när jag kommer hem men det gör jag inte. Förser mig med en varm kopp te och sitter i soffan med dottern som spelar Alfons spelet. Eftermiddagen sista timme flyter på fint.

När kvällen kommer Åker jag iväg till ett yoga pass som ikväll hade fokus på restoration. Detta innebär att jag befinner mig i en och samma position mellan 5-10 min. Kroppen sträcker ut och slappnar av. Med hjälp av andningen fokuserar jag på olika ställen i kroppen för att skapa utrymme, muskeln spänns och sträcks på inandningen och kroppen behåller positionen vid utandning och slappnar av. 90 min av detta är underbart. Självklart sticker tanken iväg men jag tar tillbaka fokus, här och nu.

När jag går från passet när jag med mig lugn och medvetenhet om hur min kropp känns.

Ett steg till nerför trappan och fötterna glider iväg. Försöker finna balansen tar tag i tjejen bredvid mig för att finna balansen. Inte trilla inte trilla… Jag står på benen och även så tjejen som jag tog tag i…puh det var nära ögat. Frosten är åter på gräsmattan och de frysta löven prasslar under mina fötter när jag går till bilen. Medvetenheten är kvar och lugnet börjar komma igen.

Vilken härlig dag jag har haft!

Jag är tacksam för livet!

Vad är du tacksam för?

Kram 🧡

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: