Att begränsa sig eller inte

Idag testar jag att skriva på ett litet annorlunda sätt.

Hej!

Jag vet inte exakt vad du arbetar med men jag minns ditt härliga skratt och ditt leende, det jag läst på Instagram ger mig en bild om att du är en medmänniska som vill att människor i din omgivning ska må bra och att du själv vill må bra❤️ Du ger dig stunder för vila, tycker om att vara i naturen, dricker kaffe och bubbel. Love 🥂! Känns lite glamour ⭐️ Du har en förmåga att pusha dig och samtidigt strävar du efter att finna ro i dig själv. Du har bytt arbetsplats för att förändra något och du har en utmattningsdiagnos för att du har varit på tok för duktig, på tok för länge 😢 Mitt hjärta känner så för dig, jag känner till mörkret, om känsla av värdelöshet, att inte duga, att inte orka, att tappa den kognitiva funktionen som gör att allt blir segt och att inte kunna ta hand om sin familj. Jag vet inte hur det var i början för dig, jag ser att du kämpar och utvecklas. Du är en superkvinna! 🦸‍♀️

Det känns lite knepigt att skriva till dig för jag vill inte lägga mig i men vill på något sätt säga att du är inte ensam. Jag har också en utmattningsdepression sedan 2 år tillbaka. Det är så mycket upp och ner i livet. Många dagar mår jag bra men så plötsligt kommer tröttheten, ångesten dyker upp och tvivlet med det. Har fortfarande svårt att acceptera min ”diagnos” men har börjat förstå vad som triggar och försöker planera efter det. Ibland går det så bra och ibland det blir det katastrof. Jag försöker utgå från mig själv men har barnen att tänka på och ibland blir det för mycket. För att inte tala om min make, jag kan inte sluta lägga saker på minne som han själv tycks glömma. Ja, ja vi har alla våra förmågor 😉

Jag har börjat be om hjälp med barnen och försöker sluta ha ångest över att jag inte klarar det själv och att jag belastar andra. Som min pappa sa: Vi säger nej när vi inte kan Linda.

Jag säger nej när jag verkligen inte vill och om jag vet att detta kommer att bli tufft så ser jag till att planera in en tom dag bakom för att på något sätt skapa en balans mellan aktivitet och vila/återhämtning. Kan inte förstå att huset ”måste” städas och bänk en full med disk just när jag ska ha en vilodag och läsa en bok, dricka kaffe i solen under parasollet i sköna soffan. Eller att kaninen tyckte det var en bra ide att lyfta på gallret och krypa över till grannens gigantiska stenmur 😃 Detta är mitt liv ibland är jag jävligt bitter men för det mesta är jag glad, kåt och tacksam!

Vad är det du begränsar dig ifrån i din utmattning? Är det att begränsa sig när jag lyssnar till min kropp och mina intressen?

Jag har stora svårigheter att veta när gränser för TO MUCH är nådd och för det mesta passerad med hästlängder.

Tex är 4 timmar föreläsning i stor sal en galen utmaning för att inte tala om sorlet som uppstår i pauserna eller när föreläsaren säger prata med varandra i 1 min eller varför inte 3 min, oh my gosh thats not my cup of te!

Tack för att du delar med dig! Jag får så många tankar och tänker att det skulle vara trevligt att träffa dig och vårt samtal skulle vara super intressant! ❤️

Kram Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: