search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

En tår är inte ett tecken på psykiskohälsa en tår talar om för dig att nu behöver trycket lättas. En människa orkar mycket men det är inte klokt att bara trycka. Visst behöver jag trycka undan saker för mina barn behöver inte se allt. Lite sensur behövs, ärligheten försvinner inte för det.

Att prata om händelser, sätta ord på det som upplevs är viktigt för både stora och små. Vi utvecklas när vi sätter ord på det vi känner. Ibland behöver jag få vara själv med mina tankar, jag finns i närheten men inte alltid helt närvarande, att koppla bort och låta tankarna fladdra sin väg är så skönt.

Jag behöver det!

Jag sjunker in i mina tankar, dricker en kopp te och låter saker och ting hitta sin plats. Ibland går jag ur situationen lugn och redo, ibland rusar jag ur tanken för att den är obehaglig och jag vet inte hur jag ska förhålla mig till den.

Hjärnan blir tom och jag känner mig förvirrad, att få kontakt med mina känslor framförallt när de är så intensiva gör att jag vill fly. Hur ska jag förhålla mig till rädslan och paniken som kommer?

Idag är en sådan dag då kroppen är trött, den värker och huvudet känns sömnigt. Arbete sker i ett lugnt tempo, en kopp te på eftermiddagen värmer den frusna kroppen medan regnet strilar ner utanför fönstret.

Jag tänker på livet, här och nu, jag tänker på döden och ingen vet, bara att det ska ske.

Hur förhåller jag mig till det? Kontrollen?

Det är en sådan dag idag, det är konstigt, jag känner mig lugn, äntligen, jag behöver regnet så jag får slappna av till ljudet av regndroppar som slår mot fönsterkarmens nedre del.

Jag behöver komma ner i varv och idag var det en kopp te i köket med en varmluftspistol som dekor som behövdes.

Hur kommer du ner i varv?

Annonser

4 kommentarer på “Det är mänskligt att gråta!

 1. gillasvardag skriver:

  Vi bor nära skogen så där är det också avkopplande skönt att promenera på små stigar o skogsvägar

  Gilla

  1. Linda skriver:

   Ja verkligen 🌸 skogen är bra för sinnet 💚

   Gillad av 1 person

 2. gillasvardag skriver:

  Jag brukar ta mitt handarbete eller en promenad på en lugn tyst väg där bara naturens egen ”musik” finns

  Gillad av 1 person

  1. Linda skriver:

   Ja en promenad på en lugn tyst väg är skönt och på sommaren blir det extra härligt om promenaden går via en äng där gräset svajar 🌸

   Gillad av 1 person

Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: