Det är mänskligt att gråta!

En tår är inte ett tecken på psykiskohälsa en tår talar om för dig att nu behöver trycket lättas. En människa orkar mycket men det är inte klokt att bara trycka. Visst behöver jag trycka undan saker för mina barn behöver inte se allt. Lite sensur behövs, ärligheten försvinner inte för det.

Att prata om händelser, sätta ord på det som upplevs är viktigt för både stora och små. Vi utvecklas när vi sätter ord på det vi känner. Ibland behöver jag få vara själv med mina tankar, jag finns i närheten men inte alltid helt närvarande, att koppla bort och låta tankarna fladdra sin väg är så skönt.

Jag behöver det!

Jag sjunker in i mina tankar, dricker en kopp te och låter saker och ting hitta sin plats. Ibland går jag ur situationen lugn och redo, ibland rusar jag ur tanken för att den är obehaglig och jag vet inte hur jag ska förhålla mig till den.

Hjärnan blir tom och jag känner mig förvirrad, att få kontakt med mina känslor framförallt när de är så intensiva gör att jag vill fly. Hur ska jag förhålla mig till rädslan och paniken som kommer?

Idag är en sådan dag då kroppen är trött, den värker och huvudet känns sömnigt. Arbete sker i ett lugnt tempo, en kopp te på eftermiddagen värmer den frusna kroppen medan regnet strilar ner utanför fönstret.

Jag tänker på livet, här och nu, jag tänker på döden och ingen vet, bara att det ska ske.

Hur förhåller jag mig till det? Kontrollen?

Det är en sådan dag idag, det är konstigt, jag känner mig lugn, äntligen, jag behöver regnet så jag får slappna av till ljudet av regndroppar som slår mot fönsterkarmens nedre del.

Jag behöver komma ner i varv och idag var det en kopp te i köket med en varmluftspistol som dekor som behövdes.

Hur kommer du ner i varv?

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

5 reaktioner till “Det är mänskligt att gråta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: