Beslut

Hur ska jag tänka, hur ska jag höra? Ska jag skratta eller gråta och för vem står jag här?

Ett beslut ges och tas emot.

Det finns omständigheter, symptom och medkänsla i brevet men det står ändå nej.

Jag har helt enkelt inte rätt att vara den jag är, att få vara jag.

Jag har ingen allvarlig sjukdom eller har varit med i en olycka och behöver rehabiliteras.

Jag ställs nu mot hela arbetsmarknaden och bör söka ett jobb som inte är fysiskt och psykiskt krävande samt inte kräver hög minnes- och koncentrationsförmåga. Var hittar jag det jobbet?

Om jag ska dra det till sin spets så undrar jag om också ska söka en ny familj som inte är fysiskt och psykiskt krävande och inte kräver hög minnes- och koncentrationsförmåga. Finns det? (skulle aldrig byta bort min familj)

Jag är bra, jag kan saker och om jag inte vet så lär jag mig. Jag blev för engagerad och tog livet på för stort allvar och lite för snävt i tanken, katastrof om det inte blev bra. Det körde mig långt bort från den jag egentligen vill vara.

Så visst upplever jag en sorts sorg över att jag inte kunde vara supermamman som höll koll på allt. Jag känner sorg över att jag inte förstod tidigare hur mycket jag arbetade och engagerade mig i mitt jobb. Jag vill att alla ska få lyckas och få bygga upp en tro på sin egen förmåga. Jag känner en sorg för att jag inte har orkat göra vissa saker att jag inte varit den mest aktiva vännen. En sorg i form av utanförskap som om jag går på sidan och tittar på.

Jag känner också glädje för jag har lärt känna vänner på nya sätt. Det känns som att mötena jag har med familj och vänner betyder mer nu än tidigare. ❤️

Ibland behöver jag en spark i baken, en återvändsgränd. Jag kan inte fortsätta stå där och slå huvudet i väggen för väggen står kvar och jag får ont. Så nu kliver jag ut genom dörren och tar en ny riktning. Jag provar något nytt och det är nervöst, oroligt och samtidigt spännande, utmanade och pirrigt.

Om du känner osäkerhet inför dina val, rekommenderar jag ambivalenskorset.

Bild: från kurera.se

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

2 reaktioner till “Beslut

  1. Du är modig Linda som vågar chansa, du är modig som delar med dig! All lycka till i ditt framtida val. Väntar med spänning på vad du väljer att göra. ♥️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: