Här och där och lite överallt

En stund för eftertanke kom idag…jag startade denna blogg för att få kontakt och dela med mig av det som hände mig. Jag var vilse, hade förlorat mig själv och hade extrem ångest, framförallt dödsångest. Jag var ensam, ingen person att umgås med för jag kunde inte hålla ut, jag hade inget fokus, jag var sjukt stressad.

Jag förstod inte, livet var läskigt, skulle jag vakna imorgon var en tanke som fanns varje kväll när jag gick och lade mig. En 200 meters promenad tog all min energi i början. Sedan kunde jag gå 2 km en dag och så var jag trött i flera dagar, jag förstod inte vad som hände och varför. Det var sommaren 2017 två veckor in på sommarlovet och nu är jag snart där igen, 2 veckor in på sommarlovet. Jag känner ångest, en del stress, jag är själv med barnen i två veckor till, jag har ofrivilligt tilldelats huvudansvaret för denna semester.

En smutsig spegel i kaosrummet fungerar bra till en snabb check innan jag beger mig ut med barnen. Huvudet upp och fötterna ner.

Jag behöver lära mig att sätta gränser, inte planera för mycket, planera för återhämtning och tid där bara jag och mina barn är. Planering är viktigt och jag har tappat fokus på strukturen, jag har tänkt att någon annan kan ta ansvaret, inte jag och så står jag där vid frukost och yoghurten, brödet och kaviaren är slut.

En alternativ frukost.

– Vad ska vi nu äta?

– Stekt ägg, omelett, gröt, mjölk och flingor, svarar jag. En stund senare står jag och gräddar pannkakor, lilltjejen är överlycklig.

Söndag, har planerat för de flesta måltider denna vecka. Korv med bröd, köttbullar och makaroner, nudlar, kycklingburgare, lax och potatis, kyckling och potatisgratäng, tonfisk, ägg, kräftstjärtar, sallad, pasta med vegsås, pizza, broccolisoppa, musslor och toast.

En riktig a la carte meny serveras allt för mätta och nöjda barn och föräldrar. 7 veckor tillsammans blir 147 måltider och om det ska till mellanmål varje dag så är det 294 tillfällen till som ska ätas på. Inte så underligt att jag blir mentalt trött, förstå hur många diskmaskiner som ska plockas i och ur!?

När jag känner yrsel, en trötthet som inte ger sig eller att jag blir irriterad när jag tycker att barnen stör då vet jag att nu är det för mycket nu måste jag stanna en stund. Jag sätter mig ner och andas tre djupa andetag, jag följer andetaget in och ut. Sedan ställer jag mig frågorna; vad gör jag? Vad känner jag? vad doftar det?

Om jag inte kommer ner i varv då testar jag att ställa mig bredbent sträcker ut armarna och stretchar kroppen sedan släpper jag ner armarna och försöker nynna låten ”Drop it like it’s hot” med Snoop Dogg och så gungar jag kroppen. Jag försöker distrahera mitt kaos och bara släppa taget. Super svårt och kräver en del övning.

Snart två veckor in på sommarlovet och jag har gjort så många härliga saker med barnen själv. Vi har badat, paddlat bräda, fikat, spelat golf, spelat tv-spel och tittat på film. Jag är så tacksam för att jag kan vara med min familj och njuta av stunderna vi har tillsammans. Jag funderar fortfarande på vem jag är och kanske kommer jag på det eller så gör jag det inte. Vad jag vet är att jag är ett pågående arbete och jag blir aldrig klar.

Ha en bra dag!

Hälsningar Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

2 reaktioner till “Här och där och lite överallt

  1. Tack för att du delar med dig av dina återhämtningstips, alltid lika värdefullt att få ta del av hur andra gör för att klara det. ❤️ Jag är ledsen att du måste planera livet efter utmattningen, så tufft, och hoppas samtidigt att bloggen har gett dig den kontakt med andra som du sökt. Det är i alla fall lärorikt för mig att läsa här. Du och barnen verkar ha gjort många roliga saker, här har sommaraktiviteterna ännu inte riktigt tagit fart. ☺️

    Gillad av 1 person

    1. Tack för dina kloka ord ❤️ och för att du läser mina inlägg. Planering för mig gör att jag kan slappna av lite mer och jag har behövt ändra mitt sätt att vara på för att det satte mig i trubbel med en utmattning. När jag och barnen går på ledighet samtidigt blir det lätt en rivstart och nu med denna värme har dagarnas innehåll ändrats en hel del. En 4 årings energi och tempo är inte att leka med 😅 När börjat era sommaraktiviteter? 🌸

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: