Det går snabbt nu

Vet inte vad som hände, jag gav mig själv chansen att lyckas. Planerade mat, träning (max 3) pass i veckan. Padel, gym, någon sorts lufsande som systrarna Kallur pratar om. jag gick till jobbet för att få in vardagsmotionen och spara pengar på drivmedel. I fem veckor höll jag ihop, sedan omedvetet började jag ta av tiden för återhämtning, hoppade över någon träning och nu sover jag dåligt, är trött i kroppen och känner ingen hunger men vill bara ha sött.

Jag skojade på jobbet om ett klipp på instagram om choklad där budskapet var att 12 dagar utan choklad skulle göra att du tappade hörseln på höger öga. 😉

”Jag har ingen aning för jag äter choklad varje vecka.” Tror faktiskt att det är det enda sötsaken jag skulle sakna på riktigt om jag skulle ge upp godis.

De senaste två veckorna har det bara blivit värre och inatt när jag vaknade 0:40 bestämde jag mig för att ta bort godis, sötsaker och glass. Nu är det paus t.o.m. jul 🎄

Dags att bryta mönstret.

Långpromenad på över en timme. Storhandling för veckans matschema. Tog en tupplur på eftermiddagen och bestämde mig för att göra en brasa och ta hand om både knopp och kropp.

En stor faktor för att jag inte höll min plan vara att jag inte insåg hur påfrestande det skulle vara att arbeta 100% igen samtidigt som världen har öppnat upp på riktigt efter covid. Vilket innebär att många dagar i september och oktober är jag själv vuxen i familjelivet.

Samtidigt är det såhär livet är. Vi vet nu och vad som hände igår. Det som sker imorgon vet vi inte bara planera inför och så blir det som det blir.

Nätterna ensam är min skräck och har varit en riktigt varningssignal senaste veckan. Det är då jag har vaknat med en puls som dundrar och en känsla av panik. Därefter följer förvirringen och ångesten är ett faktum. Ibland vill jag inte lägga mig för att oron över dessa symtom.

Fem år har gått sedan utmattningen och jag har lärt mig en massa. Framförallt att om jag tar hand om mig, tränar, vilar, andas och fokuserar på välmående så blir dagar och nätter så mycket skönare. Jag är en bättre mamma, fru och vän. Att sätta mitt mående utan att känna skuldkänslor har varit svårt och samtidigt en sådan frihet 🗽

Så nu sitter jag här i bastun efter att ha gjort två övningar från Getvibes. Pausa och andas och slog yoga som blev till softyoga.

Det må vara trångt men det behövs inte ett gym för att finna välmående och stärka kroppen. Det går utmärkt att göra sjukgymnastens övningar för att få starkare rygg och mindre värk i axlar och nacke. Svetten rinner nedför kroppen och känslan av renhet på insidan följer. Älskar vår vedeldade bastu 🔥

Dag 1 börjar nu 🥳

Hur är din höst?

Tack för att du läste, önskar dig en fin söndagkväll. /Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: