Vart är jag påväg?

Fick en stund för mig själv, har druckit kaffe i solen på verandan. Rastlösheten slog till så jag plockade och dammsög entréplan. Nu sitter jag åter på verandan och funderar över nuet, dagen och livet.

Jag började denna blogg för att dela med mig av det jag upplevde, i en av mina svåraste stunder hittills. Jag vet inte varför jag ville dela med mig av mitt inre kaos, undermedvetet ville jag kanske berätta för dig hur jag mådde och vad jag gjorde för att du skulle veta. Jag ville synas och på något sätt berätta att livet gick vidare även om jag just då inte var en del av ditt liv. Jag var så oerhört ensam, ville inte belasta någon och samtidigt orkade jag inte ta kontakt, eftersom mitt fokus klarade korta stunder i sociala sammanhang.

Idag 3 år efter min första diagnos, akut stressyndrom, sitter jag här och har genomfört ett långt helkroppsmassage pass på gymmet, över 80 min. Kroppen värker lite här och där och musklerna är trötta. Idag vet jag att denna muskeltrötthet beror på mitt aktiva val att gå till gymmet, träna så jag får yrsel och musklerna darrar. Den höga pulsen är inte ett ångestpåslag utan min fysiska ansträngning. Det tog 3 år för mig att att komma hit där jag är. Tålamod och acceptans är mina ledord, det blir som ett mantra för tålamod och acceptans är inte lätt alla dagar.

Funderar över vart jag är påväg och kommer fram till att jag behöver min dåtid för att se vad jag lyckats med, att se de val jag gjort för mig och min hälsa. Tidigare var det 1 steg fram 2-5 steg bak, nu känns det mer som 1, 2, 3 steg fram paus kanske något steg tillbaka.

Min kropp värker men jag är stolt över det jag gör och det jag gjort. Jag vill vara stark, uthållig och leva ett aktivt liv och skapar goda förutsättningar för mig, mitt mående min kropp och i förlängningen min familj. Vi påverkar och påverkas mer än vi tror av varandra. Gör din grej, på ditt sätt så blir det bäst!

Vart är du på väg? Vad gör du för att må bra?

Ha det gott! 🌸

/Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

En tanke på “Vart är jag påväg?

  1. Ja det gäller att kämpa vidare, hur svårt det än tycks vara, ge inte upp, det har varit mina ledord när jag mått dåligt. Du verkar ha ungefär den kämparglöden du också. Mitt värsta är när det känns som om jag bara vill gråta, för då blir jag rädd att allt ska börja om och jag ska tappa all ork, för jag mår inte bättre av att gråta jag mår bara sämre efteråt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: