Den mentala biten behöver förstärkas.

Blir fortfarande överraskad att min energi tar slut. Idag har jag bestämt mig för att vila genom att bara läsa studentlitteratur och låta redigeringen vara tills på måndag. Sitta i solen med bara ben och ta in alla de där kloka orden. En sak i taget är lättare sagt än gjort. Fats det handlar inte om en natts dålig sömn, det handlar om flera dagar mer än två veckor av för högt tempo med inslag av lite allergi och en förkylning. Vilket tempo är det jag orkar med?

Dagen började med ångestpåslag, fokus och en hjälpande hand från en vän var precis vad jag gjorde.Tänkte ställa in dagen bara vara och låta E vara hemma från förskolan men det hjälper inte mig eller henne. Det blir bara att jag skjuter upp arbetet och stressar över det.

Dricka en kopp kaffe och få sällskap till förskolan fyllde på min energi. ❤️

Jag är bra på att lösa uppgifter.

Så kom teknikern som skulle installera värmepumpen och gav mig en ny lärdom. Allt över två meter kräver skylift annars får du betala 50 000 kr i skadestånd. Japp det var en nyhet att skrämmas av och att det tydligen var jag som skulle ordna och betala för en skylift. Tur Luddes hyresmaskiner finns. Fick positiv feedback på att jag löste situation på ett lugnt och konstruktivt sätt 💪🏼👍🏻

Denna förmiddag blev verkligen utanför min komfortzone. Det här med stress är inte min grej, det gör mig så konstig och ologisk. Direkt är flyknappen påslagen och energi bara rinner ur mig som en vidöppen kran.

Detta fick mig att fundera lite längre för om mängde människor med stress ökar i vårt samhälle, hur många ologiska besluta tas dagligen då!? 🤔

Dags att ta tag i den mentala biten så nu bjuder jag på något som jag gjort den senaste veckan. Försöker prata med hela familjen om 3 frågor varje dag för att få lite nyare i infallsvinklar vid matbordet. Väldigt spännande och utmanande för oss alla.

1. Vem har jag gjort något bra för idag?

2. Har någon gjort något bra för mig?

3. Vad har jag lärt mig idag?

Idéen har jag fått från Food Pharmacy podden 👌🏼

Vilken podd lyssnar du på? Ge mig gärna tips 😃

Ha en bra dag!

Trevlig helg ❣️

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: