search instagram arrow-down
Follow Lindas oas on WordPress.com

Kategori

Den mentala biten behöver förstärkas.

Blir fortfarande överraskad att min energi tar slut. Idag har jag bestämt mig för att vila genom att bara läsa studentlitteratur och låta redigeringen vara tills på måndag. Sitta i solen med bara ben och ta in alla de där kloka orden. En sak i taget är lättare sagt än gjort. Fats det handlar inte om en natts dålig sömn, det handlar om flera dagar mer än två veckor av för högt tempo med inslag av lite allergi och en förkylning. Vilket tempo är det jag orkar med?

Dagen började med ångestpåslag, fokus och en hjälpande hand från en vän var precis vad jag gjorde.Tänkte ställa in dagen bara vara och låta E vara hemma från förskolan men det hjälper inte mig eller henne. Det blir bara att jag skjuter upp arbetet och stressar över det.

Dricka en kopp kaffe och få sällskap till förskolan fyllde på min energi. ❤️

Jag är bra på att lösa uppgifter.

Så kom teknikern som skulle installera värmepumpen och gav mig en ny lärdom. Allt över två meter kräver skylift annars får du betala 50 000 kr i skadestånd. Japp det var en nyhet att skrämmas av och att det tydligen var jag som skulle ordna och betala för en skylift. Tur Luddes hyresmaskiner finns. Fick positiv feedback på att jag löste situation på ett lugnt och konstruktivt sätt 💪🏼👍🏻

Denna förmiddag blev verkligen utanför min komfortzone. Det här med stress är inte min grej, det gör mig så konstig och ologisk. Direkt är flyknappen påslagen och energi bara rinner ur mig som en vidöppen kran.

Detta fick mig att fundera lite längre för om mängde människor med stress ökar i vårt samhälle, hur många ologiska besluta tas dagligen då!? 🤔

Dags att ta tag i den mentala biten så nu bjuder jag på något som jag gjort den senaste veckan. Försöker prata med hela familjen om 3 frågor varje dag för att få lite nyare i infallsvinklar vid matbordet. Väldigt spännande och utmanande för oss alla.

1. Vem har jag gjort något bra för idag?

2. Har någon gjort något bra för mig?

3. Vad har jag lärt mig idag?

Idéen har jag fått från Food Pharmacy podden 👌🏼

Vilken podd lyssnar du på? Ge mig gärna tips 😃

Ha en bra dag!

Trevlig helg ❣️

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: