search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Sömn är viktigt för att jag ska återhämta mig. Sömnen hjälper mina celler att reparera sig och skapar bättre förutsättningar för min kropp att klar stress och andra påfrestningar. Sömn betyder mycket mer än vi tror. Se bara till ett småbarn som i början av sitt liv sover ca 20 timmar per dygn, det säger något. Små barn sover generellt mycket för deras kropp växer och utvecklas. De behöver tid för återhämtning. Sömn är viktigt för mig och för dig.

Efter att flera nätter i sträck har väckts av barnen och att de senaste två nätterna haft 3-4 timmars sömn känner jag hur kroppen börjar bete sig annorlunda. Jag har svårt att fokusera, är lätt distraherad, irriterad och jag tappar sugen för det mesta. Jag känner en hunger fast det egentligen är trötthet, jag kan inte sova en stund på eftermiddagen för vem vet vad 3-åringen hittar på. Det är ett konstant utforskande och jag är glas för hennes kreativitet. Jag behöver sköta arbetsuppgifter och skolarbete att planera in en promenad och en stunds närvaro borde inte vara något problem.

Jag känner en hopplöshet komma, vad är meningen egentligen, det finns inget värde i det jag gör, det känns bara eländigt och jag biter ihop käkarna. Spänningarna i kroppen finns där.

Detta är första gången som jag verkligen kan reflektera över mitt mående och förstå att det hänger ihop med sömnen. Jag kan se till det jag gör och jag kan ta beslut efter det. Skönt att äntligen börja förstå mina signaler.

Frågan är vad gör jag åt det?

Jag får ta bort den egna tiden på kvällen som jag vill ha när barnen har somnat. Jag får försöka hitta en rutin som gör att jag är mer avslappnad när jag lägger mig. Antingen använder jag mig av några avslappningsövningar eller yoga i lugna flöden. Alternativt får jag somna med 3 åringen när hon somnar. Svårt eftersom jag har två äldre barn som också behöver min närvaro. Den där stunden tillsammans på kvällen är bra. Jag lägger undan telefonen och låter den ligga i fönstret istället för vid sängen (använder den som väckarklocka)

Jag får låta disken stå på bänken tills imorgon. Tvätthögen får växa. Jag dricker en kopp te med mynta och honung för att varva ner. Jag skriver några rader om dagen och avslutar med tre saker jag känner tacksamhet för.

Att känna tacksamhet

Jag är tacksam för att jag kan ligger under filten och känna värmen spridas i min kropp.

Jag är tacksam över det trevliga samtalet vi hade vi middagen ikväll.

Jag är tacksam över att jag kan sitta i min sköna säng och drömma mig bort medan jag dricker en varm kopp te.

Hur ser din sömnrutin ut? Dela gärna med dig av tips om hur du får en bättre sömn?

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: