Sömn

Sömn är viktigt för att jag ska återhämta mig. Sömnen hjälper mina celler att reparera sig och skapar bättre förutsättningar för min kropp att klar stress och andra påfrestningar. Sömn betyder mycket mer än vi tror. Se bara till ett småbarn som i början av sitt liv sover ca 20 timmar per dygn, det säger något. Små barn sover generellt mycket för deras kropp växer och utvecklas. De behöver tid för återhämtning. Sömn är viktigt för mig och för dig.

Efter att flera nätter i sträck har väckts av barnen och att de senaste två nätterna haft 3-4 timmars sömn känner jag hur kroppen börjar bete sig annorlunda. Jag har svårt att fokusera, är lätt distraherad, irriterad och jag tappar sugen för det mesta. Jag känner en hunger fast det egentligen är trötthet, jag kan inte sova en stund på eftermiddagen för vem vet vad 3-åringen hittar på. Det är ett konstant utforskande och jag är glas för hennes kreativitet. Jag behöver sköta arbetsuppgifter och skolarbete att planera in en promenad och en stunds närvaro borde inte vara något problem.

Jag känner en hopplöshet komma, vad är meningen egentligen, det finns inget värde i det jag gör, det känns bara eländigt och jag biter ihop käkarna. Spänningarna i kroppen finns där.

Detta är första gången som jag verkligen kan reflektera över mitt mående och förstå att det hänger ihop med sömnen. Jag kan se till det jag gör och jag kan ta beslut efter det. Skönt att äntligen börja förstå mina signaler.

Frågan är vad gör jag åt det?

Jag får ta bort den egna tiden på kvällen som jag vill ha när barnen har somnat. Jag får försöka hitta en rutin som gör att jag är mer avslappnad när jag lägger mig. Antingen använder jag mig av några avslappningsövningar eller yoga i lugna flöden. Alternativt får jag somna med 3 åringen när hon somnar. Svårt eftersom jag har två äldre barn som också behöver min närvaro. Den där stunden tillsammans på kvällen är bra. Jag lägger undan telefonen och låter den ligga i fönstret istället för vid sängen (använder den som väckarklocka)

Jag får låta disken stå på bänken tills imorgon. Tvätthögen får växa. Jag dricker en kopp te med mynta och honung för att varva ner. Jag skriver några rader om dagen och avslutar med tre saker jag känner tacksamhet för.

Att känna tacksamhet

Jag är tacksam för att jag kan ligger under filten och känna värmen spridas i min kropp.

Jag är tacksam över det trevliga samtalet vi hade vi middagen ikväll.

Jag är tacksam över att jag kan sitta i min sköna säng och drömma mig bort medan jag dricker en varm kopp te.

Hur ser din sömnrutin ut? Dela gärna med dig av tips om hur du får en bättre sömn?

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: