search instagram arrow-down
Follow Lindas oas on WordPress.com

Kategori

Ligger här på träningsmattan och orkar inte resa mig. Tänker på livet, känner lättnad över skoluppgiften som är klar. Tacksamhet över egentid i hemmet och att jag kan lyssna på den musik jag vill träna till. Insikten över acceptansen att jag faktiskt går vidare kommer när jag ligger där och andas i takt med pulsen som sakta lugnar ner sig. Det tar sådan tid, tålamodet tryter titt som tätt.

Att inse sina styrkor tar tid. Vi vet ofta vad vi är bra på men det är svårt att uttrycka dem utan att låta förmer. Jag tycker det är dags att vi på ett ödmjukt sätt visar vad vi faktiskt kan och inser att tillsammans har vi fantastiskt mycket kompetens. Vi lär av och med varandra ❤️

Att tappa fotfästet och ifrågasätta sin existens händer många någon gång i livet. Det är svårt att greppa och det tar ett bra tag att bli stadig igen. Kanske vacklar jag lite mer än förut, vilja och förnuft drar inte jämt alla dagar.

Jag har försökt gömma mitt yrkesval för att jag inte har accepterat att jag inte fixar det. På sistone har jag börjat funderat på varför jag försökt sopa min yrkesidentitet under mattan. Hur gömmer/glömmer jag 16 års arbete som lärare? 🤔 Att jag börjat fundera på detta är att ärliga människor i min omgivning har pratat med mig om mitt arbete som jag gjort. Ja, jag har gjort många bra saker, precis som du! Vet du hur fantastisk du är!?

Du är en bra lärare! säger hen

Jag är en bra lärare! svarar jag

************************************

Jag tänkte ofta att jag inte var en bra lärare för att jag inte lyckades med det jag bestämt mig för.

Vad hade jag bestämt mig för och tyckte jag verkligen att jag inte hade lyckats?

Själva grejen är att jag är bra, jag klarade inte av de rådande omständigheterna. Jag försökte verkligen och jag saknar faktiskt den där underbara känslan vid en genomgång där eleverna var helt med på noterna eller när någon elev räckte upp handen och berättade om vem som ska hälsa på till helgen. Det visar på det vida perspektivet som krävs i läraryrket. Sedan finns det också saker jag inte saknar.

Läraryrket är komplext.

Jag undrar vad det är som gör att många lärare blir sjuka eller lämnar yrket!?

*********************************************

Att misslyckats är något jag arbetar med.

Det är så läskigt att göra fel men oj vad jag lär mig när jag väl accepterat det som hände.

Jag är inte längre läraren Linda.

Jag har en lärarexamen och en gedigen kompetens inom pedagogiken i min ryggsäck. Något som jag alltid kommer att ha nytta av, jag tycker fortfarande barn och unga är fascinerande och det finns många andra projekt som berör våra barns framtid. Förstår de vilken potential de besitter? De har verkligen världens möjligheter att göra sin grej.

Med större ödmjukhet än tidigare går jag nya utmaningar till mötes. Jag utbildar mig till videokreatör och jag ska berätta en story, en story med tydligt budskap och meningsfullhet.

Oroar jag mig?

Självklart!

Jag är en person med humor, är vänlig men bestämd, har ett fokus som tar mig dit jag vill (inbillar mig det iaf), jag utmanar mina rädslor och sakta lär jag mig leva mitt liv igen. Jag tycker om att skratta, älskar kramar och ett rejält hångel. Tidvis kommer ångesten och oron men jag har lärt mig att se signalerna tidigare. Nu planerar jag in återhämtning och reflektion medvetet.

Jag tänker att det kommer att gå bra, vägen fram är inte rak.

Kram ❤️

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: