Att våga se sin styrka i ett ”misslyckande”

Ligger här på träningsmattan och orkar inte resa mig. Tänker på livet, känner lättnad över skoluppgiften som är klar. Tacksamhet över egentid i hemmet och att jag kan lyssna på den musik jag vill träna till. Insikten över acceptansen att jag faktiskt går vidare kommer när jag ligger där och andas i takt med pulsen som sakta lugnar ner sig. Det tar sådan tid, tålamodet tryter titt som tätt.

Att inse sina styrkor tar tid. Vi vet ofta vad vi är bra på men det är svårt att uttrycka dem utan att låta förmer. Jag tycker det är dags att vi på ett ödmjukt sätt visar vad vi faktiskt kan och inser att tillsammans har vi fantastiskt mycket kompetens. Vi lär av och med varandra ❤️

Att tappa fotfästet och ifrågasätta sin existens händer många någon gång i livet. Det är svårt att greppa och det tar ett bra tag att bli stadig igen. Kanske vacklar jag lite mer än förut, vilja och förnuft drar inte jämt alla dagar.

Jag har försökt gömma mitt yrkesval för att jag inte har accepterat att jag inte fixar det. På sistone har jag börjat funderat på varför jag försökt sopa min yrkesidentitet under mattan. Hur gömmer/glömmer jag 16 års arbete som lärare? 🤔 Att jag börjat fundera på detta är att ärliga människor i min omgivning har pratat med mig om mitt arbete som jag gjort. Ja, jag har gjort många bra saker, precis som du! Vet du hur fantastisk du är!?

Du är en bra lärare! säger hen

Jag är en bra lärare! svarar jag

************************************

Jag tänkte ofta att jag inte var en bra lärare för att jag inte lyckades med det jag bestämt mig för.

Vad hade jag bestämt mig för och tyckte jag verkligen att jag inte hade lyckats?

Själva grejen är att jag är bra, jag klarade inte av de rådande omständigheterna. Jag försökte verkligen och jag saknar faktiskt den där underbara känslan vid en genomgång där eleverna var helt med på noterna eller när någon elev räckte upp handen och berättade om vem som ska hälsa på till helgen. Det visar på det vida perspektivet som krävs i läraryrket. Sedan finns det också saker jag inte saknar.

Läraryrket är komplext.

Jag undrar vad det är som gör att många lärare blir sjuka eller lämnar yrket!?

*********************************************

Att misslyckats är något jag arbetar med.

Det är så läskigt att göra fel men oj vad jag lär mig när jag väl accepterat det som hände.

Jag är inte längre läraren Linda.

Jag har en lärarexamen och en gedigen kompetens inom pedagogiken i min ryggsäck. Något som jag alltid kommer att ha nytta av, jag tycker fortfarande barn och unga är fascinerande och det finns många andra projekt som berör våra barns framtid. Förstår de vilken potential de besitter? De har verkligen världens möjligheter att göra sin grej.

Med större ödmjukhet än tidigare går jag nya utmaningar till mötes. Jag utbildar mig till videokreatör och jag ska berätta en story, en story med tydligt budskap och meningsfullhet.

Oroar jag mig?

Självklart!

Jag är en person med humor, är vänlig men bestämd, har ett fokus som tar mig dit jag vill (inbillar mig det iaf), jag utmanar mina rädslor och sakta lär jag mig leva mitt liv igen. Jag tycker om att skratta, älskar kramar och ett rejält hångel. Tidvis kommer ångesten och oron men jag har lärt mig att se signalerna tidigare. Nu planerar jag in återhämtning och reflektion medvetet.

Jag tänker att det kommer att gå bra, vägen fram är inte rak.

Kram ❤️

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: