Från Pippi till julinspiration

Idag kom Pippi på besök och tog med klassen på en skattjakt. Att klä ut sig till Pippi och underhålla några barn är inga problem tänker du. Kanske tänker du också att nej det där är inte min grej så jag klär inte ut mig till Pippi ändå. Det finns andra saker som du kanske gör istället, eller gjorde innan du blev sjuk. Att gå och storhandla på affären, ta med barnen till badhuset, ordna ett kalas eller en fest. Någon aktivitet som ger energi samtidigt som det tar mycket energi är det jag är ute efter.

För mig är Pippi lek, inspiration och styrka att stå upp för andra, vara en bra kompis och att känna sina gränser för vad man vill och inte vill. Idag är jag nog mer på Prussiluskans sida även om jag inte tycker att barnhem är rätta grejen. Jag förstår fröken Prysselius helt enkelt.

Dagens aktiviteter med tipspromenad, skattjakt och att vara Pippi ett omedvetet mål i mitt lärarliv. Förra året var ett diadem med paket på till jul vad jag kände att jag mäktade med. Inget mer stiger för mig. Idag är jag Pippi, världens starkaste tjej.

Att göra detta idag hade aldrig fungerat om jag inte hade haft de bästa kollegorna. Att få vara del av ett team, få känna tillhörighet och trygghet i min profession, det är en wow känsla.

Kan säga att jag är rätt speedad just nu och då är det dax för mig att slappna av, inte köra på utan fokusera på återhämtning. Det blir en kopp kaffe och läsa en bok med tema jul, nästan så jag skulle haft en god mjuk pepparkaka till men det får vänta till slutet av november. Helt enkelt spara energi och ta hand om både kroppen och knoppen.

Hur gör du när du känner att det blir för mycket? Kan du stänga av och bara släppa alla måsten? Det kan inte jag, det krävs stor ansträngning för att bara chilla när tankarna går på högvarv.

Önskar dig en härlig fredag!

//Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: