Gör om gör rätt

Jag kan inte sätta fingret på det, jag vet inte hur jag ska lösa det. Om jag sitter ner och varar tittar så går tiden, om jag vankar av och an och ändå inte kommer fram till något så går tiden.

Lyssna till kroppen, till behovet, försök att tänka bort alla inputs om att du behöver inte äta en kanelbulle, träna detta superset, endast 15 min eller dessa träningskläder har jag idag när jag tränar. Intensivt, hårt och snabbt det är bra, det är vad som gäller, eller?

”Ibland går jag till gymmet, lägger mig på en matta och lyssnar på musik som jag gillar. Kanske strechar jag några muskler det beror på hur det känns. Efter 40 min till en timme går jag hem, min kropp har vilat, samlat energi och jag är redo för familjelivet och jobbet.”

Låter det konstigt? När jag hörde detta tänkte jag, oj det var klokt, att lyssna till vad hen behöver och följa det. För egen del har jag kört rakt in i kaklet gällande gymmet och jag har en överansträngd armbåge med stelhet i axeln som hänger ihop. Gymmet har inte fått besök av mig på 2,5 vecka. Jag har kört 1-2 pass hemma med kroppen som vikt. Motivationen till träningen har dalat, ångesten har ökat och en känsla av stress ligger och pyr.

Har tagit hjälp med KBT terapi och försöker nu finna mina stressorer ge om att iakttaga min vardag. Gör jag saker snabbt och gärna flera saker samtidigt? Kan jag stå avslappnad i en kö på affären? Hur är jag när jag byter aktivitet, lämnar hemmet, kommer till jobbet, hämtar på förskolan, när jag går och lägger mig?

I en vecka har jag tittat på mina stressorer och den senaste 1,5 veckan har jag varje dag hittat en stund för mig och min återhämtning. Det kan vara yoga, konditionsträning, en promenad, läsa en stund, lägga mig tidigare och slappna av. Detta har gett mig möjligheten att reflektera över min träning och hur jag tänker om den.

För mig är träning prestation. Svett, styrka och andfåddhet då är det bra, för det är precis det som beskrivs och visas i tidningar och sociala medier. Är det vad jag behöver eller kan det vara så att jag behöver något annat? Den frågan har jag helt glömt bort. Jag glömde bort mig och hamnade i prestationstanken igen.

Nu har en plan börjat ta form och nästa vecka börjar jag min 4 veckors period på gymmet igen. Det kommer att vara en mix till en början för att hitta den vikt som jag behöver för att kunna hitta fokus till just de muskelgrupper jag ska träna. Denna gång ska jag göra det långsamt, hålla länge och inte överanstränga mig.

Har du en plan kring träning?

Tack för att du läste ⭐️

Önskar dig en skön onsdagkväll. /Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: