Att känna fullt ut

”Om vi ska ta tillbaka vår glädje över att leva där vi känner alla känslor fullt ut behöver vi erkänna inom oss själva att rädsla och kärlek är motsatser och att vi kan välja mellan de här tillstånden. Det gör vi genom att välja våra tankar och att hantera våra känslor. Oftast räcker det med att vi hittar en positiv sak, en positiv tanke i en besvärlig situation för att vi ska hitta tillbaka till vår medvetenhet, vår kraft där vi kan styra oss själva” Hilmar TH Hilmarsson

Ligger tvärsöver sängen och läser min senaste bok på literaturlistan Konfliktens magi och känner att jag har hittat hem. Det här behöver jag, det var meningen att jag skulle läsa just denna kurs Konflikthantering i arbetslivet.

Det är lite mer än 2,5 år sedan jag blev sjuk i utmattningssyndrom med depression och jag har länge sökt efter något som kan beskriva vad som faktiskt gjorde att jag blev bättre.

Jag kände så många känslor, jag grät floder, ibland kunde jag inte prata för då började jag gråta, jag hade inget tålamod för den lilla energi jag hade gick åt till att existera, jag visade upp mig som ett en skal och inuti mig var det kaos. Det fanns ingen ordning eller struktur, tanken for hit och dit, gick till köket öppnade kylskåpet stod och tittade och undrade vad det var jag skulle göra, jo jag var kissnödig. Jag var rädd för mig själv, jag var rädd för situationen och jag var rädd för att försvinna. Jag kunde fokusera på en sak i taget, då gick det bra men kom något iväg så tappade jag den tanken och den ny tanken tog plats, en tanke i taget men så ibland kom jag ut ur mitt skal, jag vet inte hur eller varför men något skedde undermedvetet så att jag blev medveten och hamnade i nuet, kände solens värmen, doften från blommorna, lugnet i kramen, glädjen i barnens skratt och lugnet i min kropp. I början bara för en stund men nu kan jag vara lugn i flera timmar, sällan hela dagar och framförallt inte i veckor för jag har tonårsbarn och dem kan jag bli riktigt irriterad på ibland 😅

Jag vill lära mig att känna fullt ut, att tillåta mina känslor och inte gömma mig för dem, det är min utmaning denna vår, förutom att vara mamma, fru, och alla dessa roller jag äger.

En positiv tanke är vad som krävs för att hitta tillbaka till vårt medvetande, vår kraft där vi kan styra oss själv. En positiv tanke.

Vilken är din positiva tanke för dagen?

För mig är det hur varm solen är i februari trots blåsten och att jag gick min planerade promenad idag. Kroppen känns skön och mitt inre lugn är nära.

Ha det gott!

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

En tanke på “Att känna fullt ut

  1. Det är nog viktigt detdär med positivt tänkande… Först av allt när jag vaknar på morgonen brukar jag känna glädje och tacksamhet över just det, att jag får vakna till en ny dag. Sen har jag inte så höga krav på dagen, utan den får komma till mej och jag gör det bästa jag orkar och kan, för just idag. Här skiner solen och om några timmar får jag gå efter barnbarnet till dagis, så får vi några timmar på tu-man-hand ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: