Första arbetsdagen 2020 börjar på vårdcentralen

Tisdag, vaknar av fågelläten, försöker öppna ögonen och det tar emot. Varken knoppen eller kroppen är redo så jag trycker på snoz. Somnar om direkt, drömmer intensivt och det känns så verkligt för i drömmen visar klockan på 8 och en känsla av panik finns i mig i drömmen. Fågelkvittret väcker mig ännu en gång, jag sträcker på kroppen och glider ur min sköna varma säng. Klockan visar 7:15 och det blir en kort stund i duschen men jag är inte försenad. Det är skönt att känna vattnet gå från burrande kallt till avslappnande varmt, här vill jag stanna länge.

I mörkret fumlar jag efter kläderna, vill inte tända lampan då Elin fortfarande sover. Till slut behöver jag tända lampan för att lättare hitta det jag behöver. Elin vaknar så klart, vilket är bra för vi behöver hitta vardagens rytm igen.

Dagen börjar med 3 h på vårdcentralen då sonen har klagat på ont i örat. Visar sig att han har både öroninflammation och halsfluss som inte behandlas just nu då han har inte ont när han sväljer och ingen feber. Tycker det är bra att de är restriktiva med penicillin eftersom det finns andra sjukdomar som behöver besegras med penicillin.

2 timmar i väntrummet tränar mitt tålamod. Drygt bara att det är ett stället som är fullt med baciller.

Innan vi hämtar ut salva till öronen tar vi en go fika och fyller på med energi då det är långa väntetider såhär första dagen efter alla festliga helger som vi har i kalender. Jag har även lärt mig att det krävs läkarintyg för att gå till läkaren med barn som har fyllt 12 år. Kan man låta sitt 12 åriga barn gå till läkaren själv?

Fika efter läkarbesöket är inte rutin vi bryter idag.

Hinner med ett par timmar på jobbet och det känns bra att starta vårterminen med 2 studiedagar. Det blev en extra timme bara för att få klart saker och ibland blir det så. Kunde gå hem avslappnad trots att arbetsdagen började lätt förvirrande när jag kommer in mitt i planeringen och kollegorna redan gått igenom vissa saker. Får se till att justera det innan helgen så att jag är på banan igen.

Dagens lärdom:

Tror att denna arbetsdag behövdes för att utmana mig och träna mig själv på att ta det lugnt. Tendenser på att stressa fanns och jag tänkte, skynda skynda men jag bemötte tankarna och fokuserade på nuet. Det hjälper inte att jag brusar upp och irriterar mig på sonen som är sävlig i mina ögon. Istället häller jag upp en kopp kaffe och väntar in honom efter att jag påmint honom 3 gånger om vad vi ska göra.

Hur var din första arbetsdag 2020?

Kram Linda ✨

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

En tanke på “Första arbetsdagen 2020 börjar på vårdcentralen

  1. Bra att slippa penicillinet men jobbigt om det blir värre ont i öron och hals för det tar ju några dagar innan penicillinet värkar. Jag hoppas på det bästa för er.
    Jag har ingen första arbetsdag för jag är ledig varje dag, pensionär.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: