Kortvarig stress och försök till återhämtning

Vaknar med ett ryck före larmet, drar mig en stund och går igenom morgonen. Allt är förberett. Går ner till köket, öppnar kylskåpet och min yoghurt är slut. Blandar ihop nötter, frön, havregryn och lägger dem i min bästa och enda yoghurt bägare som just nu saknar yoghurt.

Fixar kaffe, gör iordning mig, packar bilen och åker. Är framme på 5 min för denna vecka jobbar jag i stan 😃 Nära och bra. Imorgon tänker jag gå till jobbet. Känner på dörren, den är låst väntar tillsammans med kollegan för detta är inte vår lokal. Vi gillar att vara i tid, plocka fram, testa ljud och bild, känna av atmosfären och peppa oss inför den givande och intensiva dagen som väntar.

Glömmer plånboken och laddaren till telefonen, åker hem och kommer till aka med laddaren som bli kvar i bilen hela dagen. Shit, är det nu jag ska säga: Jag behöver semester!

Hur ska denna dag gå?

Väl inne så har vi lyckats skapa en förvirring, vi är många och saker ska fixas, vi är som en myrstack, det är coolt, leenden, blickar, snabba frågor, snabba svar. Så coolt fast vi aldrig har jobbat 5 tillsammans så ordnar det sig. Utvecklingspotential finns alltid och dagens råd är, fråga hellre en gång för mycket än inte alls. Människor vill hjälpa till, vill vara delaktiga och få tillhöra flocken. Gruppdynamik är fascinerande, likaså hur stress påverkar individer och hur det påverkar mig. I en kortvarig stress känner jag mig mer effektiv och jag tycker att jag är lösningsfokuserad och lyhörd men oj vad det tar energi. När lunchen kom var jag helt slut, kan också bero på avsaknad av ventilation och inga öppningsbara fönster.

Dagen rullade på och när jag kom hem var jag helt slut, men kroppen var speedad. Att springa var inget alternativ, yoga var inte rätt så jag gick ut i trädgården. Skulle bara klippa bort några överväxta prästkragar.

Prästkragar som jag för tre år sedan planterade som en kärleksgest åt min man då de är hans favoritblommor. Jag sådde dem från frö och nu har de spritt sig över hela rabatten och börjar utplåna mina smultron. Jag tar mina underbara brusreducerade hörlurar och lyssnar på Anders Hansens sommarprat. En person som jag är ett stort fan av. Han lyfter fram fakta på ett tydligt sätt med vetenskaplig grund utifrån olika studier och han ger konkreta verktyg till ett bättre mående. Det är inte snabbt fixat och det krävs en hel del jobb av personen. Han lyfte bla upp att

”I dagens samhälle är det över en miljon människor som äter antidepressiva medel. Det är egentligen ingen större skillnad än 90 -talet skillnaden är att vi söker hjälp, att vi behöver ha någon att få prata med. Vi är mer ensamma nu än förr och när vi är ensamma blir vi lättare oroliga och alerta för att hålla oss ajour för faror.”

12000 steg, fysiskt arbete i trädgården, jag skulle bara klippa bort några blommor. Nu ligger jag i soffan och varvar ner efter en varm skön dusch, kanske är det lite knasigt att känna tillfredsställelse av det mörkgråa vattnet som rinner ner i golvbrunnen, det är skönt att bli ren.

Jag ska bara göra plats för mina smultron, det där med att veta när jag ska stanna och pusha mig själv behöver jag träna på. Hela muren är justerad, det känns så bra och nu är jag både mentalt och fysiskt trött. Resultatet kommer, processen är roligast 😃

Hur har din dag varit? Hur återhämtar du dig under dagen?

Kram 🌸

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: