search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Vaknar med ett ryck före larmet, drar mig en stund och går igenom morgonen. Allt är förberett. Går ner till köket, öppnar kylskåpet och min yoghurt är slut. Blandar ihop nötter, frön, havregryn och lägger dem i min bästa och enda yoghurt bägare som just nu saknar yoghurt.

Fixar kaffe, gör iordning mig, packar bilen och åker. Är framme på 5 min för denna vecka jobbar jag i stan 😃 Nära och bra. Imorgon tänker jag gå till jobbet. Känner på dörren, den är låst väntar tillsammans med kollegan för detta är inte vår lokal. Vi gillar att vara i tid, plocka fram, testa ljud och bild, känna av atmosfären och peppa oss inför den givande och intensiva dagen som väntar.

Glömmer plånboken och laddaren till telefonen, åker hem och kommer till aka med laddaren som bli kvar i bilen hela dagen. Shit, är det nu jag ska säga: Jag behöver semester!

Hur ska denna dag gå?

Väl inne så har vi lyckats skapa en förvirring, vi är många och saker ska fixas, vi är som en myrstack, det är coolt, leenden, blickar, snabba frågor, snabba svar. Så coolt fast vi aldrig har jobbat 5 tillsammans så ordnar det sig. Utvecklingspotential finns alltid och dagens råd är, fråga hellre en gång för mycket än inte alls. Människor vill hjälpa till, vill vara delaktiga och få tillhöra flocken. Gruppdynamik är fascinerande, likaså hur stress påverkar individer och hur det påverkar mig. I en kortvarig stress känner jag mig mer effektiv och jag tycker att jag är lösningsfokuserad och lyhörd men oj vad det tar energi. När lunchen kom var jag helt slut, kan också bero på avsaknad av ventilation och inga öppningsbara fönster.

Dagen rullade på och när jag kom hem var jag helt slut, men kroppen var speedad. Att springa var inget alternativ, yoga var inte rätt så jag gick ut i trädgården. Skulle bara klippa bort några överväxta prästkragar.

Prästkragar som jag för tre år sedan planterade som en kärleksgest åt min man då de är hans favoritblommor. Jag sådde dem från frö och nu har de spritt sig över hela rabatten och börjar utplåna mina smultron. Jag tar mina underbara brusreducerade hörlurar och lyssnar på Anders Hansens sommarprat. En person som jag är ett stort fan av. Han lyfter fram fakta på ett tydligt sätt med vetenskaplig grund utifrån olika studier och han ger konkreta verktyg till ett bättre mående. Det är inte snabbt fixat och det krävs en hel del jobb av personen. Han lyfte bla upp att

”I dagens samhälle är det över en miljon människor som äter antidepressiva medel. Det är egentligen ingen större skillnad än 90 -talet skillnaden är att vi söker hjälp, att vi behöver ha någon att få prata med. Vi är mer ensamma nu än förr och när vi är ensamma blir vi lättare oroliga och alerta för att hålla oss ajour för faror.”

12000 steg, fysiskt arbete i trädgården, jag skulle bara klippa bort några blommor. Nu ligger jag i soffan och varvar ner efter en varm skön dusch, kanske är det lite knasigt att känna tillfredsställelse av det mörkgråa vattnet som rinner ner i golvbrunnen, det är skönt att bli ren.

Jag ska bara göra plats för mina smultron, det där med att veta när jag ska stanna och pusha mig själv behöver jag träna på. Hela muren är justerad, det känns så bra och nu är jag både mentalt och fysiskt trött. Resultatet kommer, processen är roligast 😃

Hur har din dag varit? Hur återhämtar du dig under dagen?

Kram 🌸

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: