Det är slut!

Hej!

Här kommer mitt sista inlägg. Mitt liv tar en ny vändning och jag väljer att gå vidare från lindas oas.

2020 är året som jag fyllde 40 år. Det var året som jag besökte gymmet ca 50 gånger, nästan en gång i veckan. Till skillnad mot 2019 när jag besökte ett gym max 10 gånger och då tar jag nog i överkant.

2020 var året då jag gick från att jobba 60 % som vikarie till att skriva på en fast heltidsanställning inom läraryrket. Det yrke som också var en del av min utmattning.

2020 är året då jag lärde mig att någorlunda hantera ångest i det publika. Det är också året som jag verkligen fick använda mig av verktygen jag samlat på mig i min verktygslåda gällande psykisk ohälsa. Jag har upplevt enorm stress och klarat mig igenom det. Jag sitter och skriver nu. Det finns mycket kvar att lära så att jag kan bibehålla min energi och undvika att tömmas helt.

2020 var året då hela världen fick uppleva det jag upplevt under mitt första år i utmattning. Nämligen isolering, ensamhet men också att få utveckla förmågan att tänka nytt och se tacksamheten i det lilla. För mig har isoleringen i sig inte varit problemet utan det är mer rädslan för vad andra gör. Att förlita sig på att andra sköter sig. Är du förkyld förväntar jag mig att du stannar hemma precis som jag stannar hemma när jag är förkyld.

På ett övergripande plan är jag lite orolig över vår samhällsutveckling. Kommer det att införas angiveri för den som går för nära eller att vi är 12  istället för 8. Vad kommer att hända med vår personliga integritet? Den 4 januari ska riksdagen rösta för att besluta om en lag som gäller att kunna stänga ner privata aktörer, tex gym och privata bolag. 

På ett individuellt plan åker känslorna en lång berg och dalbanan. Ena stunden är det lugnt och så kommer oron och sjukdom. Rapporter om hur sjukvården går på knäna och vem som ska få vård eller inte. Utsätt dig inte för risk så minskar vi trycket på sjukvården. Hur många är det som söker vård försent utifrån denna uppmaning? Kommer på mig själv när jag snubblar på nedersta trappsteget med en kasse tvätt i vardera hand att detta nog är en risk. Ställer en kasse i hallen och går ner med en kasse i taget till tvättstugan. Puh nu var jag klok, fler steg fick jag också.

Jag avslutar 2020 med att bjuda in dig till min nya sida lindaskriver.com som kommer igång i början av januari 2021. Ännu är jag inte redo att lägga bloggandet på hyllan.

Jag är inte helt säker på upplägget på bloggen i skrivande stund. På ett eller annat sätt kommer jag att dela med mig av upplevelser och  skrivtips för dig som vill prova på att skriva. Jag kommer även att bjuda in dig till mitt skrivbord och vad som sker där. Fokus ligger på en hälsosam livsstil. Hur jag hittar en aktiv livsstil med familjen och för mig själv.

TACK för att ni läst, kommenterat och delat med er av egna tankar utifrån mina texter. Det är skrivkonst och detta har gjort att jag vågar drömma större. Det sägs att vi alla har minst en bok inom oss att skriva och min dröm är att skriva en roman. Vad drömmer du om?

Tack för 2020 vilket år, vi kommer inte att glömma. 

För att kunna ta en ny riktning framåt,

behöver vi blicka bakåt och se

vad vi faktiskt gjort för att hamna där vi är nu.

Jag önskar dig ett Gott Nytt 2021!

På återseende

Kram Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

En tanke på “Det är slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: