search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Jag känner mig stressad, har svårt att få till stunder med avkoppling och det tar tid att komma ner i varv.

Kommer på mig själv med att rösten är i ett annat tonläge framförallt när jag får säga till barnen en andra gång. Hur svårt kan det vara att låta bli sin bror eller syster?!

Irritationen kommer snabbt och min reaktion är inte tålamod.

En annan händelse var när ett barn skvätte ner mig med kallt sjövatten på ryggen när jag var vid sjön. Jag kände ren skär ilska och i mitt mentala skickad jag iväg en rak höger.

Detta är tydliga varningssignaler att nu är det dags att dra sig tillbaka, begrunda, samla energi och ta ut en ny riktning.

Semester är ingen lek!

Det kan låta lite sorgset men den bästa tiden på min semester var de fyra första dagarna då vi var i fjällen. Gemensam plan, gemensamma aktiviteter, full fokus på varandra och vi var med varandra i en annan miljö.

Att vara familjens samordnare är ett heltidsjobb och det verkar som att ska det hända något så ligger det på mig. Jag må ha delat både 2, 3 och 5 bilder om vår semester men det är så mycket mer än det vackra, gulliga och roliga som sker. Varje dag pågår en utveckling hos våra barn och hos mig. Vi stöter och blöter i regler och rutiner som behöver förändras. Delat ansvar, hjälpas åt och att få vara sin egen person i en familj är inte alltid lätt.

Det jag märkt är att vi har olika approach på semester. Jag tänker familjen och gemensamma aktiviteter på hemmaplan framförallt bad då det har varit väldigt varmt. Maken å andra sidan gillar projekt. Så nu funderar jag på hur jag kan få till bad som ett projekt. Kanske ska jag ta in en offert, göra en tidsplan och planera in i vår gemensamma kalender.

Vi säger att barn mår bra av rutiner, jag sticker ut hakan och säger att vi vuxna också mår bra av rutiner.

Jag har tänkt länge på att ta en stund för mig själv. En stund som varar längre än en varm kopp kaffe och nyss bestämde jag att imorgon blir min dag.

(Tror ni inte karln är förkyld igen 🤦‍♀️)

Det är så härligt med semester!!

Ha det gött!

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: