Semester vad är det?

Jag känner mig stressad, har svårt att få till stunder med avkoppling och det tar tid att komma ner i varv.

Kommer på mig själv med att rösten är i ett annat tonläge framförallt när jag får säga till barnen en andra gång. Hur svårt kan det vara att låta bli sin bror eller syster?!

Irritationen kommer snabbt och min reaktion är inte tålamod.

En annan händelse var när ett barn skvätte ner mig med kallt sjövatten på ryggen när jag var vid sjön. Jag kände ren skär ilska och i mitt mentala skickad jag iväg en rak höger.

Detta är tydliga varningssignaler att nu är det dags att dra sig tillbaka, begrunda, samla energi och ta ut en ny riktning.

Semester är ingen lek!

Det kan låta lite sorgset men den bästa tiden på min semester var de fyra första dagarna då vi var i fjällen. Gemensam plan, gemensamma aktiviteter, full fokus på varandra och vi var med varandra i en annan miljö.

Att vara familjens samordnare är ett heltidsjobb och det verkar som att ska det hända något så ligger det på mig. Jag må ha delat både 2, 3 och 5 bilder om vår semester men det är så mycket mer än det vackra, gulliga och roliga som sker. Varje dag pågår en utveckling hos våra barn och hos mig. Vi stöter och blöter i regler och rutiner som behöver förändras. Delat ansvar, hjälpas åt och att få vara sin egen person i en familj är inte alltid lätt.

Det jag märkt är att vi har olika approach på semester. Jag tänker familjen och gemensamma aktiviteter på hemmaplan framförallt bad då det har varit väldigt varmt. Maken å andra sidan gillar projekt. Så nu funderar jag på hur jag kan få till bad som ett projekt. Kanske ska jag ta in en offert, göra en tidsplan och planera in i vår gemensamma kalender.

Vi säger att barn mår bra av rutiner, jag sticker ut hakan och säger att vi vuxna också mår bra av rutiner.

Jag har tänkt länge på att ta en stund för mig själv. En stund som varar längre än en varm kopp kaffe och nyss bestämde jag att imorgon blir min dag.

(Tror ni inte karln är förkyld igen 🤦‍♀️)

Det är så härligt med semester!!

Ha det gött!

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: