Fredagen den 13 2020

Det händer något inom mig, jag har ett lugn och samtidigt en rastlöshet i kroppen. 5 dagar med vab, två barn hemma och information om att en lärare har testat positivt för covid-19 gör att tankarna går kors och tvärs. Bokar självtest åt sonen på 1177. Plockar disk, blir nog en tre maskiner om dagen just nu. Tvättar kläder, centrifugeringen låter underligt, bokar tid för reparation. Första lediga tid 3/12. Tvättar lite till.

Det är den 13/11, fredag den 13. Har växt upp med att det skulle vara en olycksdrabbad dag. Vad kommer det ifrån egentligen?

Googlade lite snabbt och hittade en artikel på expressen länkar till den nedan:

https://www.expressen.se/nyheter/fredagen-den-13e-darfor-ar-det-en-otursdag/

Artikeln börjar med att ta fram till statistik och sådant gillar jag. Såhär skriver Lennart Nilsson: ”Det bästa först. Det är inte sant att fredagen den 13 skulle vara en otursdag. En undersökning från försäkringsbolaget Trygg-Hansa visar att det sker 7 procent färre olyckor fredagen den 13, jämfört med andra dagar. 3 procent färre än en normal fredag. Även Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tagit frågan om otursdagen på största allvar och kommit fram till exakt samma sak: ”Fredag den 13:e är inte farligare än andra dagar””

Kommer ihåg en vän som berättat att han har krockat med bilen två gånger vid två olika tillfällen då det varit fredagen den 13. Jag minns fredagen den 13/8 1999, ett telefonsamtal och hela min värld stannade. Pappa är på sjukhuset. Det var overkligt och inte förränta flera år senare skulle jag förstå att det var första gången jag upplevde ångest och då visste jag inte ens om att ordet existerade.

Visst är det underligt hur, ord, datum, dofter kan få en att minnas händelser som om att det skedde igår fast det var flera år sedan. Tänkt så fantastiskt vårt minne och kropp kan reparera och återhämta sig. Jag är tacksam för att jag kan ringa mina föräldrar och prata varje dag om jag vill. Tacksam för att jag kan fråga mamma om hon kan baka den där tårtan som jag hade fram tills jag fyllde 10 år, en schwartzwaldtårta (blev osäker på hur det stavas) som får mig att minnas glädjen och förväntningen på besök och presenter. Att få öppna paketet och veta att någon har ansträngt sig för mig, det känner jag sådan tacksamhet för idag. Tänker på mormor och morfar som alltid hade med sig två paket. Ett paket innehöll en del till en bestickserie som jag samlade på och idag försöker göra komplett då serien utgått ur sortimentet.

Ja se där, denna text tänkte jag dedikera de nya restriktionerna kring Corona och så blev det en sväng down memory lane och tacksamhet.

Vad tänker du på när du tänker fredagen den 13? Är det en otursdag eller en vanlig dag för dig?

Önskar dig en bra fredag!

Hälsningar Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

2 reaktioner till “Fredagen den 13 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: