Jag har en superpower!

Jag har en superpower. En dag bara fanns den där. Den gav sig till känna första gången den 7 juli 2014 kl 15:44, den dagen då jag blev mamma. Aldrig hade jag trott att denna superpower fanns i mig. Ingen beskrivning, ingen manual, vakandes som en hök, en riktig hormonexplosion.

Jag är inte ensam om det. Det betyder inte att enbart kvinnor har denna superpower. I en forskning har man undersökt hur människor knyter an till sitt barn och kommit fram till att människor utvecklar denna superpower även vid adoption. Det betyder att denna superpower finns utan biologiska kopplingar till barnet.

Denna superpower är för livet, det finns ingen som kan förbereda sig för den, för ingen vet hur man kommer att vara i framtiden.

Denna superpower heter föräldraskap och vi kommer att göra vårt bästa för våra barn. Alla dagar och stunder är inte bra, jag litar på min intuition för det mesta, därför vaknar jag mitt i natten för minsta lilla pip, ordet mamma är magin, ibland blir man galen av det och många gånger känner jag tilliten som barnet har till mig. Jag finns där, när och samtidigt på avstånd, jag tränar på att ha distans jag andas, lyssnar och ser mina barn för den de är och jag försöker låta dem göra sin resa, stötta och skapa utrymme att finna tron på sig själv.

Vilken häftig superpower – föräldraskapet är.

För ett år sedan flyttade Konrad in hos oss, han är en påhittig krabat som älskar att testa nya saker, busar, bakar och är expert på att gömma sig så fort en vuxen kommer in i rummet. Konrad är Elins kompis och hen tycker om att stöka till, ha sönder saker och rita på väggarna.

Konrad knuffade till Elin i baksätet så hon tappade hinken med alla lingon i.

Konrad har hjälpt oss alla att se på livet med mer humor, att vara mer avslappnad och inte ta allt kaos så allvarligt. Troligen har Konrad hjälpt mig mest. Funderar på att skriva en barnbok om Konrad. Vill du höra en berättelse om Konrad?

Föräldraskap är en utmaning -heja alla föräldrar! Vilket är ditt bästa föräldrartips?

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

En tanke på “Jag har en superpower!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: