Hur var din måndag?

Vaknar med en enorm trötthetskänsla i kroppen, har sovit över 8 timmar och det värker i fötterna när jag går.

-Mamma jag har kissat!!

Tar 20 minuter innan jag ser klart. Förstår inte alls vad som händer, jag borde vara pigg och alert. Föräldraledig i fem veckor och detta är bara första veckan…sommarlov på tv, kaffe, frukost och sedan plocka och dammsuga.

Tänker att en varm skön dusch kan göra under med humöret. Kliver in i duschen sätter på varmt vatten och känner de varm strålarna komma först mot huvudet och sedan på resten av kroppen. Så skönt, här kan jag stå länge.

– Mamma jag måste bada nu. Är du klar?

– Mamma jag har baddräkt på mig.

– Kan du stänga dörren så värmen stannar kvar.

– Jag brukar alltid ha dörren öppen för det blir så varmt mamma.

Tvättar håret snabbt och kliver ur duschen. Kyla griper tag i mig snabbt. En bastu skulle vara skönt.

– Tack mamma!

Passar på att fixa med tvätten medan Elin duschar. Irritationen lägger sig jag sätter mig ner sorterar strumpor.

Bokar stuga med bastu och kollar upp info om sprinten vilket visar sig att pojkarna är för unga att delta i. Hela familjen får vara publik istället. Besvikelsen är stor hos grabbarna så det blir att lösa konflikter på löpande band, hela förmiddagen.

Vad hände med tålamodet?

Irritationen kommer snabbt och håller sig kvar. Mitt tålamod är litet idag och nog är grabbarna påväg in i tonåren allt.

Okej, är svaren jag får när jag med irriterad röst försöker få dem att förstå att det är inte okej att slåss. Jag förstår att det inte kan vara lätt jämt att vara tvillingar men det tär på mitt psyke att höra dem bli osams. Snabbt hör jag hur mina ord far ur munnen att nu är det slut med tv-spel på obestämd tid.

Ni spelar inte tv-spel om det får er att slåss.

F**K!! Vad gjord jag nu? Suck…

Det är så härligt med ledighet…

Lagar lunch, tar ett snack med barnen.

Hörde talas om någon som sa att det bara går att älska ett barn. Funderar lite på det och känner att jag älskar alla mina tre barn önskar bara att de kunde hålla lite mer sams.

Går till polisen för att se om det finns någon möjlighet att få göra pass då tidigaste dagen är 24/7. Såklart finns det inte det, jag får helt enkelt kika in varje dag, flera gånger om dagen ifall någon lämnar återbud.

Spelar 3 timmar Pokémon Go med barnen tillsammans med vänner. En del konfliktlösning i början men fyller på dem med frukt och sedan flyter eftermiddagen på bra.

Åker en sväng till Västerås och tittar på en cykel. Åker hem med 5 cheeseburgare åt grabbarna och utan cykel. Cyklar kostar mer än jag trott. Sist jag köpte en cykel till mig var 2006 så det kanske är dax ändå, vit ska den vara 😃

Nattar Elin, läser saga, hon somnar med huvudet på min axel och kramar min arm. Så varm, så klok, så mycket kärlek och jag lyssnar på hennes lugna andetag, det är helt fantastiskt att vara förälder.

Sitter här i vardagsrummet med ett bord fullt av skräp, detta ekorrhjul…

En psykolog sa till mig att du har uppfostrat dina barn, de kommer inte att svälta och de vet hur de ska uppföra sig. Vad händer om du låter dem äta frukost när det passar dem? Har haft med mig det ett tag nu och det är vettigt men se du det fungerar inte så bra när vi är lediga.

Jag vill ha ordning och rent, är det för lite begärt?

Hur i hela fridens namn får jag dem att plocka undan efter sig? Jag blir tokig, det sägs att barn lär sig ett nytt ord genom att upprepa det ca 200 gånger i olika sammanhang. Hur många gånger ska jag behöva säga plocka undan efter dig innan jag förstår att de inte lyssnar!? 🤔

En måndag med för lite tålamod som fått mig att fundera över föräldraskapet och framtiden. Totalt kaos i hjärnan, jag är helt slut, kan inte komma ner i varv, kan bero på kaffet jag drack kl 20 i Västerås. Tänk så mycket som händer under en dag, så många känslor på en och samma dag.

Hur var din måndag?

Kram 🤗

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: