Att göra många saker

Hej!

Idag har jag funderat på de där skaren jag gör varje dag som jag inte ger mig själv beröm för. De sker automatiskt och tynger ner mig emellanåt. Ibland är det svårt att se de bra saker jag gör för det är så många saker som jag gör på en dag, på en vecka, på en månad, på ett år.

Hemma pratar jag mycket med barnen och försöket förklara när min irritation tar över. Irritationen handlar väldigt sällan om barnen, det handlar mer om min ork, sömn och planering. Att leva i en familj, med barn stora som små och en make är inte jämt så lätt. Ibland känns det som fem olika pussel och ingen pusselbit passar och ibland passar pusselbitarna väldigt bra.

Ett livslångt föränderligt pussel.

Vad är det då som gör att pusselbitarna ibland är så olika. Enkelt den enskilde individen. Först två vuxna, föräldrarna i det här fallet har sina tankar om hur en familj ska vara. Ibland gemensam syn ibland och ibland splittrad och rätt ofta någon sorts kompromissad syn.

Ekvationen tvillingar.

Sedan har vi ekvationen tvillingar, en ekvation jag aldrig kommer att lösa för den ekvationen hör till dem. Två pojkar som är fantastiska tillsammans och som är två individer trotts att de delar samma gener, samma födelsedag och än så länge samma rum. Deras sätt att vara på växlar, det är få saker som är typiskt för A eller typiskt för B. För helt plötsligt har humör, inställning eller åsikten förändrats. Det som skiljer dem åt är hur de ser på saker och hur de löser problem. Lite olika anfallsvinklar. Fast det är fortfarande svårt att sätta fingret på vad som verkligen skiljer dem åt. Det är en ynnest att få vara del av denna fantastiska utveckling. Det är också intressant att vi fortfarande tar fel på dem då och då, framförallt när de kommer gåendes i sömnen.

Den kärleksfulla 3 års trotsen.

Sist har vi världens goaste 3- åring som här om dagen sa till Jonas: – ”Nu drar vi för mamma är så dryg”

Hon styr familjen med stark vilja och höga tjut. En typisk nyfiken treåring som med klokhet, envishet och kreativitet lär sig om världen. Att ena stunden vara glad när hon nästa stund kan vars ilsk, ledsen eller full av påhitt kan röra till den lugnaste stund.

Familjeföretaget.

En familj kan liknas vid ett företag och det är svårt att se allt bra jag gör under en dag. Eller allt bra barnen gör, eller allt bra mannen gör. Det är fem olika individer i samma hus och ibland går det så fort. Med perioder av minskad sömn, ökad arbetsbelastning, sjukdomar och aktiviteter så kommet skygglapparna fram.

Nu stannar jag upp, hur vet jag inte men jag måste pausa. Tänka på mig själv en stund och på min familj. Jag ska finna stunder under dagen där jag verkligen pausar. Jag tar en hälsopaus, andas, lyssnar, ser, känner och kanske smakar på något gott som en frukt, nöt eller en kopp kaffe. Uppmärksammar varje tugga och intryck av det jag smakar på. Jag blir närvarande, mer här och nu. Det ska jag göra.

Ha en bra dag!

Kram

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: