Te på en tisdagkväll

image000000

Foto: Niklas ”lillebror”

Så sitter jag här och funderar på livet som så många gånger förr. Jag smuttar på en kopp te med ingefära och citron och en skvätt mjölk i också. Skulle har varit gott med en liten kaka eller så men jag nöjer mig med äpplen som jag doppar lite lätt i kanel. Jag tittar på bilden som är ovan och funderar en massa. Det är min lillebror som tagit bilden på en av sina fisketurer. Det är något mörkt och vackert över bilden, den tilltalar mig och jag blir som drömmande. Jag är tacksam för min familj ❤️

Hur ska jag summera mina tankar på ett lättare sätt, vill dela med mig lite om hur jag tänker om livet just nu och hur jag vill att det bör vara för mig men jag tror att det också kan spela roll för dig, ja för oss alla.

Hur går dina tankar? Vill du förändra något, har du förändrat något eller är du nöjd? Jag skulle så gärna vilja träffa en person som kan berätta om det, att vara nöjd och hur personen kom till den slutsatsen, jag är nöjd. Mycket vill ha mera…

Jag fick en berättelse uppläst för mig förra veckan om en fiskare och en affärsman. Den gick ungefär så här:

En fiskare sitter vid sin brygga och tittar ut över havet, några fiskar har han fått under dagens fisketur som han sålde i hamnen. En affärsman kommer fram till fiskaren och undrar vad han gör.

– Jag ordnar med mitt fiske, svarar fiskaren.

– Jaha, tänk om du skulle ha en större båt så kan du komma längre ut på havet och få mer fisk som du kan sälja och så kan du tjäna mer pengar som du kan ha när du senare ska njuta av livet, sa affärsmannen.

Fiskaren tittar på affärsmannen och svarar:
– Jag har det bra nu, jag fiskar och njuter av livet.

Jag funderar på berättelsen till och från och försöker finna mitt sätt att förhålla mig till informationen den ger mig. Jag försöker finna stunder under varje dag som jag försöker njuta extra mycket. med det menar jag att jag försöker vara här och nu i tanken, en sorts mindfulness. Hur känns koppen jag håller i, vilka ljud hör jag, hur smakar mitt te, vad ser jag runtomkring mig, jag använder mina sinnen, precis som barnen. Lite mer kontrollerat dock för jag vet vad jag bör stoppa i munnen och inte.

Ja alla dessa tankar, har du tänkt på att när du bestämmer dig för att bara sitta och göra ingenting så gör du faktiskt någonting, du tänker.

Nu ska jag gå och säga godnatt till mina stora barn och smygtitta på min make som somnade så gott när han skulle lägga lilltjejen. Varför väcka den björn som sover!? Dom är så söta när de sover, alla 4 😉.

Ha det gott!

Kram✨

 

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: