search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Jag kan inte komma på en enda stund när jag inte haft en tanke.

Jag har befunnit mig i olika flöden där jag intensivt arbetat med något och tiden har flugit förbi. En fantastisk känsla. Jag har även varit med om stunder då jag måste vänta och det blir som en cirkus i huvudet av tankar. Tankar som inte har med verkligheten att göra, tänker som handlar om, tänk om tankar. Det är inte ens säkert att det skulle kunna bli så men ändå dyker dessa tankar upp, poff.

Jag kan också komma på mig själv när jag läser böcker för barnen att jag tänker på annat för jag kan boken utantill. Tankar är konstant förutom när jag sover, då är det vissa stunder av drömmar som far omkring.

Med tankar kan jag försöka föreställa mig situationer som skulle kunna ske på jobbet, hemma, på affären osv. Dessa tankar handlar troligen om att försöka kontrollera något för att skapa trygghet för mig. Hur det nu skapar trygghet vet jag inte egentligen men det är kanske ett sätt för mig att förbereda mig på. När jag tänker tänk om tankar så är ja inte i nuet, jag är inte närvarande. Jag vill bli mer närvarande.

Tänk om jag skulle försöka tänka annorlunda, bryta tankemönstret tänk om och istället tänka, där kom tanken, tack för den och nu vill jag att tanken ska vara såhär.

Tex. Jag är påväg till affären och helt plötsligt kommer tanken, tänk om det är lång kö och jag måste stå i denna kö och då kommer ångesten. Skit jag kanske inte ska gå till affären för jag vill net få ångest. Istället för att analysera tanken säger jag tack för tanken men nej tack och tänker. Jag ska gå och handla för jag vill ha dessa livsmedel och det kommer att gå bra. Jag får ta snabbkassan eller helt enkelt stå i kö. Kom ihåg att andas med magen för andningen påverkar kroppen mycket.

Tack för tanken idéer kommer från avsnittet ”Framgång” i Närvaropodden, en podd värd att lyssna på.

Tack för tanken, hur vill jag ha det?

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: