Tankar är min fiende

Jag kan inte komma på en enda stund när jag inte haft en tanke.

Jag har befunnit mig i olika flöden där jag intensivt arbetat med något och tiden har flugit förbi. En fantastisk känsla. Jag har även varit med om stunder då jag måste vänta och det blir som en cirkus i huvudet av tankar. Tankar som inte har med verkligheten att göra, tänker som handlar om, tänk om tankar. Det är inte ens säkert att det skulle kunna bli så men ändå dyker dessa tankar upp, poff.

Jag kan också komma på mig själv när jag läser böcker för barnen att jag tänker på annat för jag kan boken utantill. Tankar är konstant förutom när jag sover, då är det vissa stunder av drömmar som far omkring.

Med tankar kan jag försöka föreställa mig situationer som skulle kunna ske på jobbet, hemma, på affären osv. Dessa tankar handlar troligen om att försöka kontrollera något för att skapa trygghet för mig. Hur det nu skapar trygghet vet jag inte egentligen men det är kanske ett sätt för mig att förbereda mig på. När jag tänker tänk om tankar så är ja inte i nuet, jag är inte närvarande. Jag vill bli mer närvarande.

Tänk om jag skulle försöka tänka annorlunda, bryta tankemönstret tänk om och istället tänka, där kom tanken, tack för den och nu vill jag att tanken ska vara såhär.

Tex. Jag är påväg till affären och helt plötsligt kommer tanken, tänk om det är lång kö och jag måste stå i denna kö och då kommer ångesten. Skit jag kanske inte ska gå till affären för jag vill net få ångest. Istället för att analysera tanken säger jag tack för tanken men nej tack och tänker. Jag ska gå och handla för jag vill ha dessa livsmedel och det kommer att gå bra. Jag får ta snabbkassan eller helt enkelt stå i kö. Kom ihåg att andas med magen för andningen påverkar kroppen mycket.

Tack för tanken idéer kommer från avsnittet ”Framgång” i Närvaropodden, en podd värd att lyssna på.

Tack för tanken, hur vill jag ha det?

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: