Att bryta en vana

Stunder av längtan, stunder av ro, stunderna av lycka får en positiv känsla att gro.

Idag är en sådan dag då känslorna hoppar, ena stunden är jag glad och andra stunden är jag ifrågasättande och hård mot mig själv. Två nätter i rad har jag haft störd sömn pga att mina barn går i sömnen och vaknar och inte kan somna om. När jag då vaknar tänker jag att nu har jag fått lite sömn och det är inte bra. Istället för att tänka nu har jag haft dålig sömn, jag får dra ner på tempot och inte springa iväg i tanken. Det är som om jag kompenserar min trötthet med att elda på ännu mer.

PIIIIP

Det är precis så jag inte ska göra men varför gör jag det då, jo för det är den vanan jag har, att köra på och öka istället för att sakta ner och plocka bort.

En vana är svår att bryta. Efter att jag samtalat med min kloka pappa som sa: ta några djupa andetag och tänk: Vad var det som hände och hur gick det?

Så dagens övning är:

Stanna upp, ta tre djupa andetag, räkna till tre andas in 1 2 3 – andas ut 1 2 3, andas in 1 2 3 – andas ut 1 2 3, andas in 1 2 3 – andas ut 1 2 3.

Fundera sedan på: Vad behöver jag för att orka med dagen och kvällen?

Hur svårt kan det va?

Skitsvårt!

🤗

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: