Oh my, det här med spontana inköp

Måndag morgon, ligger i sängen och lyssnar på ljudbok, masar mig upp kl 9:10 fixar en smörgås och går med Elin till simskolan. Vecka 2 av 3 på simskolan, 9 dagar till. Simtagen finns, att kombinera armar och ben i en bestämd rörelse i vatten är inte lätt så vi övar på. På torsdag har vi bokat in en badträff med kompisar, det ska bli kul och skönt att svalka sig, SMHI visar 30 grader ☀️

Simskola ✅ Nu fortsätter jag med listan. Vaddå för lista, undrar du? Jo, jag försöker forma om mitt tankemönster för att hitta en sundare och mer hållbar livsstil. Jag har under en tid känt mig nedtyngd av måsten och allt känns så motigt. Något som jag har märkt är att när jag planera dagen innan vad som ska under morgondagen eller kommande vecka får jag en överskådlig bild och kan lättare omfördela uppdragen. Så på kvällen igår skrev jag ner en lista för vecka 26. Vad som ska göras, såhär såg den ut när jag gick och lade mig.

Simskola ✅

Tvätta, ✅

vika tvätt,

medlemskap på gym hela familjen,

flytta ut leksaker till lekstugan, ✅

fixa underskrift till papper,

kontakta banken, ✅

kontakta försäkringsbolag angående 3 ärenden, ✅

Beställa det sista från Ikea ✅

rensa ogräs 1 timme,

yoga, träna,

läsa 10 sidor,

njuta.

När jag vaknade imorse behövde jag inte tänka igenom dagen/veckan för jag hade en lista och det kändes så skönt. Det är en tillfredställelse när jag kan bocka av sakerna på listan ✅

Så kommer jag på att vi ska säga hej då till förskolepersonalen och önska glad sommar. Då hamnar två saker till på listan. Vilket i sig gör att jag hittar två blommor som jag impulsköpet för att jag gillar formen på dem. De skulle passa utmärkt i de stora krukorna på verandan, så jag köper dem i samma veva som vi köper blommor till personalen.

När jag sedan sitter i telefonkö kommer maken med ett till försäkringsärende som jag löste. Jag planterar om ett träd för att få iordning de stora krukorna. Dottern fick ett träd på verandan till lekstugan. Tankarna börjar spinna vidare på parasoll eller en solduk till hennes veranda och listan har utökats. Min lista är glömd.

Nu ligger jag i soffan och skriver samtidigt som jag njuter av värmen i skuggan. Måste påminna mig om att det är semester och allt behöver inte göras idag. Många av mina spontanköp blir ofta bra så jag behöver bara tänka på vad som gör att jag ibland kan lämna mig överväldigad av saker samt att det är okej att skala ner och skjuta upp saker.

Snart ska jag hämta killarna från golflägrets första dag och sedan åker vi till Ikea och gör vår första Click & collect. Det ska bli skönt att få göra färdigt källaren så att vi får mer ordning på entréplan.

Hur gör du för att strukturera upp din vardag? Vad fungerar för dig?

Ha en bra dag! 🌸

/Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: