Trött på kläder

Hej!

Hur mycket kläder kan en barnfamilj ha?
Enligt mig kan en barnfamilj ha galet mycket kläder. Vet inte hur många maskiner tvätt jag kört denna vecka, bara idag har jag kört fyra maskiner och två till som tvättas i skrivande stund. Läste en artikel som handlade om vad vi gör under vår livstid, kommer inte ihåg var jag hittade artikeln men i en mening stod det skrivet att vi tvättar tre år av vårt liv.

Det är helt galet, kläder förbrukas på löpande band. Jag blir tokig, även om jag får motion av att tvätta så känner jag mig absolut trött på tvättandet. Förtydligande av motion, vi har tvättrummet i källaren och sovrummen på övervåningen, exakt 31 trappsteg. Jag måste ta kontrollen och få familjen att förstå hur mycket tvätt som verkligen tvättas.

Okej jag är en del av dramat, eller helt och hållet boven, för det är jag som handlar kläderna. Skulle kunna slänga in några ord om stereotypa könsroller men jag låter det vara för tillfället, gillar kläder, shopping och att få ha kontroll. 😉

Något måste förändras, det kan inte vara klokt att ha så mycket tvätt. Sedan kan jag lägga till handdukar och sängkläder oh my, är så glad över vår torktumlare. Så ja i vissa specifika lägen är materiella saker något som underlättar min vardag året runt. Eftersom vi har flera pollenallergiker i familjen kan vi inte hänga ut tvätten för att torka.

Idag slog jag slag i saken och undersökte varför det är så mycket tvätt varje vecka. Resultatet visade sig vara för mycket kläder i garderoberna. Pojkarna har vuxit och det innebär att det finns kläder som de inte kan ha eller vill ha längre. Det som sker är att de tar rena kläder, klär på sig och märker att plagget var för liten och så läggs kläderna i tvättkorgen, rena kläder läggs i tvättkorgen! Jag tar tvättkorgen två våningar ner till källaren, sortera tvätt, startar maskinen, flyttar kläderna till torktumlaren, torkskåpet eller torklinan, viker, bär upp kläderna och lägger de i deras garderober och så börjas det om. Precis närman tänker, YES! alla tvätt är tvättat, så upptäcker jag att så är inte fallet. ⬇️ Det är bara att börja om.

IMG_8053

Nu är de urväxta kläderna bortplockade och förhoppningsvis kan jag få ihop några bra klädpaket till försäljning annars får det bli en gåva till en klädinsamlingen.


Instruktioner har lämnats till familjen om vad de kan göra när kläderna är för små. en lapp sitter i tvättstugan med storlekar på kläder som ska bäras upp och läggas i garderoberna och de kläder som är för små eller trasiga läggs i rätt låda i tvättstugan. Älskar att effektivisera, frågan är nu; Hur länger håller mitt förslag?

Hur gör ni med tvätten?

Ha en bra dag!

Kram

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: