search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Trött på kläder

Hej!

Hur mycket kläder kan en barnfamilj ha?
Enligt mig kan en barnfamilj ha galet mycket kläder. Vet inte hur många maskiner tvätt jag kört denna vecka, bara idag har jag kört fyra maskiner och två till som tvättas i skrivande stund. Läste en artikel som handlade om vad vi gör under vår livstid, kommer inte ihåg var jag hittade artikeln men i en mening stod det skrivet att vi tvättar tre år av vårt liv.

Det är helt galet, kläder förbrukas på löpande band. Jag blir tokig, även om jag får motion av att tvätta så känner jag mig absolut trött på tvättandet. Förtydligande av motion, vi har tvättrummet i källaren och sovrummen på övervåningen, exakt 31 trappsteg. Jag måste ta kontrollen och få familjen att förstå hur mycket tvätt som verkligen tvättas.

Okej jag är en del av dramat, eller helt och hållet boven, för det är jag som handlar kläderna. Skulle kunna slänga in några ord om stereotypa könsroller men jag låter det vara för tillfället, gillar kläder, shopping och att få ha kontroll. 😉

Något måste förändras, det kan inte vara klokt att ha så mycket tvätt. Sedan kan jag lägga till handdukar och sängkläder oh my, är så glad över vår torktumlare. Så ja i vissa specifika lägen är materiella saker något som underlättar min vardag året runt. Eftersom vi har flera pollenallergiker i familjen kan vi inte hänga ut tvätten för att torka.

Idag slog jag slag i saken och undersökte varför det är så mycket tvätt varje vecka. Resultatet visade sig vara för mycket kläder i garderoberna. Pojkarna har vuxit och det innebär att det finns kläder som de inte kan ha eller vill ha längre. Det som sker är att de tar rena kläder, klär på sig och märker att plagget var för liten och så läggs kläderna i tvättkorgen, rena kläder läggs i tvättkorgen! Jag tar tvättkorgen två våningar ner till källaren, sortera tvätt, startar maskinen, flyttar kläderna till torktumlaren, torkskåpet eller torklinan, viker, bär upp kläderna och lägger de i deras garderober och så börjas det om. Precis närman tänker, YES! alla tvätt är tvättat, så upptäcker jag att så är inte fallet. ⬇️ Det är bara att börja om.

IMG_8053

Nu är de urväxta kläderna bortplockade och förhoppningsvis kan jag få ihop några bra klädpaket till försäljning annars får det bli en gåva till en klädinsamlingen.


Instruktioner har lämnats till familjen om vad de kan göra när kläderna är för små. en lapp sitter i tvättstugan med storlekar på kläder som ska bäras upp och läggas i garderoberna och de kläder som är för små eller trasiga läggs i rätt låda i tvättstugan. Älskar att effektivisera, frågan är nu; Hur länger håller mitt förslag?

Hur gör ni med tvätten?

Ha en bra dag!

Kram

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: