Återhämtning

Det finns dagar då jag vaknar upp och känner mig lugn, avslappnad och redo för dagen. Sedan finns det dom där dagarna då jag inte vill lämna sängen än mindre slå upp mina ögon. När jag vaknar med en oroskänslan och varje sak kräver ansträngning vad gör jag då, jo jag kämpar på. Jag driver mig själv till att orka, jag sätter upp mål/belöning. För när jag väl kommit iväg och startat dagen så brukar det bli bättre. Jag ser fram emot en god kopp kaffe på rasten eller en god smoothiebowl till mellanmålet när jag kommit hem igen. Det är inte hållbart i längden. Jag behöver små stunder där jag är här och nu. Jag tänker mindfulness och det tog tid att få till en rutin när jag var sjukskriven, tålamod.

Återhämtning är olika för varje individ men en sak är säker, vi behöver återhämtning för att må bra och för att orka. Så hur ska jag finna min återhämtning under arbetsdagen, vilka små stunder har jag och vilken sorts återhämtning behöver jag? Vad är aktiv vila?

Något som tär på mig och på hela familjen just nu är alla dessa sjukdomar. Nu får jag igen efter alla år då jag tänkt, kommer barnen aldrig att vara sjuka, skulle vara skönt med ett avbrott och lite mys hemma. Men ack nu önskar jag bara att vi vore friska och fick vara kontinuerligt på jobbet och barnen i skolan/förskolan. Fjärde vabperioden på två månader och tredje veckan på rad *suck*.

Så hur hittar man återhämtning när man har sjuka barn?

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: