search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Återhämtning

Det finns dagar då jag vaknar upp och känner mig lugn, avslappnad och redo för dagen. Sedan finns det dom där dagarna då jag inte vill lämna sängen än mindre slå upp mina ögon. När jag vaknar med en oroskänslan och varje sak kräver ansträngning vad gör jag då, jo jag kämpar på. Jag driver mig själv till att orka, jag sätter upp mål/belöning. För när jag väl kommit iväg och startat dagen så brukar det bli bättre. Jag ser fram emot en god kopp kaffe på rasten eller en god smoothiebowl till mellanmålet när jag kommit hem igen. Det är inte hållbart i längden. Jag behöver små stunder där jag är här och nu. Jag tänker mindfulness och det tog tid att få till en rutin när jag var sjukskriven, tålamod.

Återhämtning är olika för varje individ men en sak är säker, vi behöver återhämtning för att må bra och för att orka. Så hur ska jag finna min återhämtning under arbetsdagen, vilka små stunder har jag och vilken sorts återhämtning behöver jag? Vad är aktiv vila?

Något som tär på mig och på hela familjen just nu är alla dessa sjukdomar. Nu får jag igen efter alla år då jag tänkt, kommer barnen aldrig att vara sjuka, skulle vara skönt med ett avbrott och lite mys hemma. Men ack nu önskar jag bara att vi vore friska och fick vara kontinuerligt på jobbet och barnen i skolan/förskolan. Fjärde vabperioden på två månader och tredje veckan på rad *suck*.

Så hur hittar man återhämtning när man har sjuka barn?

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: