Orsak och verkan

Tankarna far omkring, jag vill så mycket och just nu är det svårt att stanna upp. Idéerna flödar och jag måste söka ordning i virrvarret.

Ur kaos finnes ordning, tex när jag går in i barnens rum, scannar jag av kaoset och planerar direkt hur jag skull plocka ordning på allt. Leksakerna ligga huller om buller och barnen har full koll. har släppt på principen att plocka upp saker varje dag. Det är deras rum och deras regler. Lite nitisk är jag för så fort grejerna hamnar i hallen är jag där och plockar upp, sluta påminna varje gång för jag vet att de vet de är bara pre tonår och nu måste jag välja mina strider för oj vad de har blivit bra på att argumentera, lite svårare att lyssna men efter en bra måltid eller go fika så är det lättare att nå fram.

Slutsats: För mycket saker leder till kaos. Var sak behöver sin plats och hela familjen måste vara införstådd med det (en skaplig utmaning). Jag behöver ordning för att känna mig lugn. Det är först nu jag börjar förstå hur kaos skapar oro och stress hos mig. Det blir som en krock, jag vill slippa från ekorrhjulet men det är svårt att bara hoppa av. Jag kan sakta ner på farten och börja delegera, förbereda mina barn för framtiden och mig själv.

Mål: Jag eftersträvar en miljö som är luftig, estetisk och lugn. Varje sak jag äger ska fylla en funktion, jag ska minska ner på inköp för saker är saker och inget som bara ska fylla skåp och lådor. Jag tänker gå mot ett minimalistiskt tänkande och förhoppningsvis ett mer stilla sinne.

What!? Vad händer, hur blev det så här??

Det handlar inte om att sluta utan det handlar om att vara klok i besluten och stilla den tillfälliga impulsen; jag bara måste. Precis som med godis, behöver jag godis eller är jag bara sugen och egentligen hungrig eller trött. Att tänka lite till innan beslutet tas. Vad tror du om detta? Hur tänker du med inköp och prylar?

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: