Grattis tvillingar 11 år

-Ser du vad det här är?

-Ett hjärta?

-Ja.

-Ser du vad det här är?

-Ryggraden? (Konstigt en ryggrad pulserar väl inte?)

-Nej, det är ett hjärta till. Jag ska se om jag kan hitta ett tredje?

-Va, vadå ett tredje?

-Ja när vi ser två hjärtan måste vi kolla så det inte ligger en tredje bebis och trycker någonstans.

-Jonas vi måste köpa en bil!

I tystnad tar vi hissen ner, vi promenerar över Odenplan och går in på ett café. Vi beställer maten och tittar på varandra. Vad ska vi säga, vi finner inga ord. Jonas tittar på kvittot, 222 kr. Vi tittar på varandra, ingen av oss säger något på en lång stund sedan säger Jonas:

-Vi ska få tvillingar!

Hans telefon ringer, han svarar. Jag pratar med mamma och pappa. Nu börjar det.

Det är på riktigt, vi ska bli föräldrar till två barn på en gång. Å ja det är på riktigt, det är väldigt personligt att berätta att vi ska ha barn. För det vi säger är:

– Vi har legat med varandra.

För alla vet ju hur barn blir till (bara lite pinsamt att ringa och berätta)

De första barnbarnen till båda våra föräldrar och alla blir lika tysta och lika glada över vår nyhet. Det tar tid för alla att förstå att det faktiskt är två.

Ett barn förstod vi men hade aldrig tänkt på att man kunde få fler. Vad har vi gjort??

Några månader senare v. 35+5.

Jag vaknade tittade på klockan, 7:59. Låg kvar i sängen och funderade på om jag skulle somna om eller gå upp.

8:01 Hör jag ett ljud, det knäpper till, tankarna far omkring och snabbt som blixten far jag upp och in på toaletten. Oj vad kissnödig jag var eller vänta; Jonas vattnet har gått! Jonas var uppe innan jag han blinka, han hoppade över hela sängen, aha nu vet jag hur snabbt han kan komma upp egentligen.

15:44 och 15:45 kom de sötaste små bebisarna till världen.

Det är helt fantastiskt att två personer kan skapa något så magiskt. Tänk att vi har fått följa dem från två små glada bebisar till idag två stora glada grabbar som fyller 11 år. Det är en ynnest att ha ett syskon i samma ålder och det är även en utmaning eftersom de ibland vill vara själva. Den relation de har går inte att förstå om man inte är tvilling men vi kämpar på och vi är så tacksamma att vi får vara deras föräldrar. De har lärt oss så mycket och vi har upplevt så många fantastiska saker tillsammans med dem. Vilken härlig start vi fick på föräldraskapet.

Jag är tacksam för att jag fick dela denna upplevelse med dig Jonas. Vi har utvecklats tillsammans och ingen av oss behövde känna sig utanför för vi har alltid haft ett varsitt barn i famnen. Vår klokhet och dryghet har växlat från gång till gång och jag är tacksam för dina realistiska inslag när jag själv har en massa pedagogiska kunskap och idéer om det perfekta eftersom vetenskapen säger så. Vilka tankevurpor vi gjort och oj vad vi har lärt oss saker. Det blir aldrig som man tänkt sig.

Så grattis till oss som föräldrar, det tog 4 min att göra, 8 månader att baka och det krävs ett livslångt engagemang.

Grattis Jakob och Filip på 11 års dagen!

Vi är så tacksamma för att ni finns i vårt liv! Vi älska er ❤️

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

En tanke på “Grattis tvillingar 11 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: