search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Barn är mindfullness och det är bra

Jag kommer ofta på mig själv att jag ska hjälpa mina barn när de ska förklara. Jag försöker ligga steget före men det stjälper mer än det hjälper. Jag vill att de ska vara sina egna individer och inte en kopia av mig. Jag vill att mina barn ska bli säkra och trygga i sig själva. Jag vill att de ska vara ödmjuka, vänliga, tro på sig själva och våga säga nej. Att välja det som gör att de mår bra. Det är ett sådant STORT ansvar vi föräldrar bär och det finns så mycket tillgänglig information i dagens sociala flöden som påverkar oss alla.

Hur lär jag mina barn att sålla mellan allt som kommer, hur lära jag mina barn att tro på sig själva även när andra inte gör det? Hur kan jag stötta mina barn att bli starka och trygga individer när jag som vuxen har svårt att sålla och välja rätt?

Jag stannar upp en stund, tittar och lyssnar, deras samtal är så kloka, deras funderingar är så aktuella. Jag grips av en enorm kärlek, de lever här och nu. Nästa uppgradering på tv-spelet, skapar musik tillsammans med sina kusiner med hjälp av GarageBand, de dansar flos och vill vara med och träna..Deras argument är svåra att stå emot och de säger faktiskt vad de tycker. Jag tror ändå att vi har lyckats rätt bra, så underbara skratt och tokigheter de gör som driver oss till vansinne nästan varje vecka.

Jag ska lära mig av barnen, stanna upp och vara här och nu även om det betyder att jag bara hinner göra två sandkakor innan de rivs. Nästa gång hinner jag kanske göra tre… Jag ska också tänka på att lyssna på vad de faktiskt säger för barn vet och har många kreativa lösningar.

Äskade barn! ❤️

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: