T r ä n i n g

Jaha, träning, att träna, trä ä ä ning, t r ä n i n g, 7 bokstäver som bildar ett ord.

Ett ord med stor innebörd. Forskning visar att träning förebygger många olika sjukdomar samt att människor håller sig friskare längre. Träningens effekter är positiva.

Vad är det då som gör att träning är så laddat, ett känsligt ämne och något som jag i dagsläget finner så jobbigt, det är ett motstånd inom mig. Det är nästan en vi mot dem kultur.

Jag tänker att de människor som tränar har hittat motivation, driv, styrka, vilja och envishet för att överkomma motståndet till T R Ä N I N G

Medan de som inte tränar driver en kamp mot sitt motstånd och ännu inte har hittat den där träningen som faktiskt ger energi till att träna. Förutom att man inte tränar kämpar man med uttryck som orkeslös, lat, nedstämd, svag, ovilja, lättja från sig själv och sin omgivning. Det blir alltså en hård kamp. Det handlar om att hitta sin egen inre motivation till att träna.

Vad innebär träning?

För mig är träning något svettigt, något krävande och ansträngande. Jag bestämde mig för att ta reda på vad internet säger om träning och nedan följer några utdrag från artiklar som jag hittade:

1177 skriver de om fysisk aktivitet

”Du som är vuxen, från 18 år och uppåt, rekommenderas att vara fysiskt aktiv i sammanlagt minst 150 minuter i veckan. Intensiteten ska vara måttlig. Det betyder att du ska röra dig på ett sätt som gör att du blir varm och som ökar din puls och din andning.

Du som rör dig med så kallad hög intensitet behöver röra dig 75 minuter i veckan. Hög intensitet innebär en ännu mer tydlig ökning av puls och andning.”

Wikipedia:

”Träning är ett slags målmedveten fysisk aktivitet med planerade, strukturerade och repetitiva rörelser som har till syfte att förhöja, upprätthålla eller att fördröja degeneration, av sin kapacitet.”

Stefan Wendt med bloggen Bättre med åren skriver om träning, en inspirerande blogg. I artikeln Vad är träning?, 17 oktober 2016 har Stefan delat upp fysisk aktivitet i tre delar,

vardaglig rörelse – lågintensiv muskelaktivitet tex, trädgårdsarbete,

motion – medveten rörelse med ett syfte,

träning – en mer strukturerad fysisk aktivitet.

Att dela upp fysisk aktivitet i tre delar tycker jag ger en tydligare bild över vad träning är. Visste det egentligen men hoppades väl någonstans att svettas i solen skulle kunna räknas som träning.

Slutsats: Träning är en strukturerad aktivitet som syftar till att höja pulsen och andningen, få bättre eller bibehålla den kapacitet du har, att utveckla dig själv. Att se till så att kroppen håller länge. Träning är återkommande och ska vara hållbart. Det kommer att vara jobbigt men värt det. Träning handlar om den inre motivationen, kampen har börjat och det kommer att vara svårt. Det är bara jag som kan få igång mig, det hjälper inte att andra säger ryck upp dig, ut och träna nu.

Nu har jag skrivit om träning, dax att börja träna.

Hur hittar jag mina rutiner och finner styrkan att kämpa mot mitt inre motstånd?

Att få höra om andras upplevelser kan vara en inspiration så börja prata träning.

Har du hittat din inre motivation? Hur hittade du din inre motivation?

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: