2022 ett nytt år har börjat

Med en förkylning, vilket känns en aningen bittert och samtidigt det är som det är. En aningen uppgiven för att jag är ledig och har en plan på att vara aktiv varje dag. Så jag tillåter mig att vara bitter en stund för att sedan finna ett sätt att vara aktiv på. Hur gör jag det? Jo jag måste först definiera vad aktivitet är för mig. I tanken är aktivitet någon sorts rörelse där kroppen och knoppen blir sammankopplade. Behöver jag bli svettig? Måste jag bli fysiskt slut?

Under hösten har jag lärt mig att träning inte alltid behöver vara svettigt, tungt och ha hjärta som slår som den snabba takten tempolåten på gymmet. Träning kan vara just det jag beskrev och det kan också vara i en lugnare takt med fokus på rörlighet genom promenader, yoga eller stretch. Sedan tänker jag att aktivitet inte bara är träning dvs fysisk aktivitet utan att det också handlar om mental aktivitet/träning. Att jag lär mig om tankar och känslor kopplat till mitt beteende.

Det största lärdomen jag har gjort inom träning hösten 2021 var att jag inte behöver ta slut på gymmet. Att göra tre övningar på 25 min och gå därifrån men de härliga endorfin påslaget som träningen ger istället för stresspåslag pga av för mycket belastning för vad jag klarade det passet. Återhämtning är något jag ska träna på under 2022.

Idag spelar jag sällskapsspel med familjen, lägger några pusselbitar på vårt Disneypussel och tänker läsa en av böckerna som jag har investerat i gällande mitt arbete.

Jag har inga nyårslöften utan tänker att jag ska göra lika som 2021 och fokusera på ett välmående hos mig själv och min familj. Ingen dag är den andra lik och på en vecka kan saker förändras och det är grunden till att inte utgå från att ha krav på mig själv som kanske inte går att uppfylla. Läste ett uttryck hos davidjpphillips på instagram igår som löd såhär:

”Of you fail to plan, you plan to fail.”

Blev jag provocerad? Ja en aning, kände jag ett krav? Ja, till viss del. 19 timmar senare har jag insett att det finns en sorts plan, att jag aktivt gjort val för att skapa förutsättningar för mig. Det jag inte har gjort är att skriva ner dem. Jag har gått runt och tänkt på dem ett bra tag. Det handlar inte om att jag ska köra Mindfulness 5 min 3 gånger om dagen utan mer övergripande mål för ett allmänt välmående både privat och yrkesmässigt. Vad är det jag har tänkt på?

1. Jag har valt att ta hjälp av en kostrådgivare för att få ett bättre förhållningssätt till mat och näring.

2. Tillsammans med en kompis har jag förlängt vår duoträning med vår PT i tio veckor.

3. Jag har sökt kurser på högskolan för att utvecklas inom mitt yrke som lärare.

Har du satt några nyårslöften? Skapar du en plan för att lyckas?

Tack för att du läste och god fortsättning på 2022 ✨

🤗 Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: