Semester och tankar kring den

Jag vill visa er världen och vi börjar med närområdet…det finns så mycket bra saker runt hörnet.

Lite fakta om semester: Semester är en lagstiftad rätt till ledighet under ett visst antal dagar under året. Din rätt till semester regleras i semesterlagen, men även i kollektivavtal och i ditt anställningsavtal. Semestern finns för att du ska kunna få tillfälle att vila och återhämta dig. Vanligtvis är ordet kopplat till semesterresan då många åker bort.

Vad är semester för mig och dig?

Är det resor utomlands med stort hav, vit len sandstrand och att äta ute på restaurang eller är det en picknick på stranden eller en vandring i skogen med god matsäck. Allt handlar om vad man själv har för intresse, vad familjen vill göra och självklart vad pengarna räcker till.

Jag måste komma ihåg att prioritera vila och återhämtning, minska på stress, skala av pressen och njut av stunden när än den kommer.

Hur gör jag det?

Själv har jag en omedveten förmåga att vilja göra mer då jag anser att tiden räcker till. Men oftast blir det minsta projekt ofta större för idéerna förändras och utvecklas.

Semester kostar och kräver planering för en hel familj som ska flyga utomlands en vecka eller mer, (familj 2 vuxna+3 barn).

Vi åker ofta till fjällen under vintertid och nu när barnen blivit äldre så ökar kostnaderna och framförallt liftkorten men också boendet. Det är galet att betala 16000 kr för en veckas boende för vår familj. Semester kan ses som segregerande och detta skapar oro och stress hos många människor. Vi behöver landa i nuet, fast ska vi få en bra stuga i fjällen till ett rimligt pris måste jag tänka ett år framåt. Det är en ekvation att lösa. Tänk om vi kunde ha semester och samtidigt tjäna pengar, så att uttaget inte märks? Är det möjligt?

Inträde på Zoo eller nöjespark är en veckas matranson om man jämför. Upplevelserna är dock ofta väldigt positiva och barnen upptäcker mycket så det finns många perspektiv på semester och utföranden av semester.

Att drömma kostar inget

Jag har börjat drömma om en härlig semester i något paradis, där det är varmt och lugnt. Just nu är det en dröm och så får det vara tills jag känner att jag har lärt mig att varva ner och fått koll på hur jag återhämtar mig. Det är onödigt att utsätta mig för stressiga situationer som inte behövds. Men det är ”urk” att inte vara stabil i sitt liv.

Så denna sommar har jag en ny infallsvinkel och jag hoppas själv få träffa mina vänner på en fika, middag, promenad eller något annat trevligt. Jag vill ha det precis som mina barn vill ha det. Vara här och nu tillsammans med de som ger energi och glädje.

Jag frågade barnen vad de ville göra i sommar och svaren var enkla. I sommar vill mina barn bada i utomhusbadet hemma på orten och ta en tur till Kokpunkten i Västerås. Vi ska även prova wakeboard vid Eskiln då de fick en födelsedagspresent där förra året. De ska även göra en utflykt med sina kusiner och umgås med kompisar. En härlig sommar helt enkelt

Tankar om MIN sommardag
Jag tänker mig en skön sovmorgon, på fem veckor, 30 dagar, semester tillsammans borde väl den minsta kunna sova längre än till kl 6 någon morgon. Just den dagen som vi får sovmorgon vaknar vi upp till klarblå himmel, strålande sol och frukosten intas på verandan. Luften är ljummen och en lätt bris kommer då och då. Sedan får jag in någon sorts träning och känner mig nöjd resten av dagen. Just denna dag så är tvätten och disken gjord, någon annan har planerat goda, hälsosamma och färgglada måltider och självklart är barnen sams och hjälpsamma med varandra. Kanske något bubbel i glasen till kvällen och en härlig stund med maken ❤️🥂

En kvinna kan väl få drömma…

Trevlig semester 🌼🌸🌺☀️💦

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: