Påväg

Jag är på väg, du är på väg, vart är vi på väg?

Tidigare tänkte jag mig livet som en rak väg med någon svag kurva. Denna väg blev en motorväg med mycket gas och lite broms. Så en dag tog det stopp. Vägen fortsatte och jag blev kvar på samma plats. Jag visste inte vilket håll jag skulle ta, det blev kortslutning och hela kroppen skakade. Idag 6 månader senare försöker jag tänka mig livet som en krokig väg, på väg framåt i ett lugnare tempo för i hög fart klarar jag inte kurvorna. Ibland blir vägen rak och då är det lätt att gasa på. Efter vissa fortkörningar behöver jag tanka länge, i flera dagar. Det är inte lätt att veta hur jag ska förhålla mig till min kropp och hjärna. En klok människa sa att ”när du känner dig bättre, sätt dig och ta en kopp te” (ur: Väggen: en utbränd psykiaters noteringar av Pia Dellson) Hur finner du din energi?

I helgen har jag verkligen tränat på att ta det lugnt en stund, att vara i nuet. Stannat upp och lyssnat, tittat och känt efter, vad är det jag ser, hör och känner. Med tre barn i familjen som är fulla av energi är det svårt att finna lugna stunder när det passar mig. Ibland smyger jag ner i källaren för att få tystnad och finna ro. Av någon outgrundlig anledning dyker barnen upp, ibland ett och ibland tre. Hur är det möjligt, det måste finnas en speciell kontakt mellan dem och mig. I min värld tänker jag att de ska vända sig till sin pappa men de går bara förbi honom eller så letar de inte efter honom alls. Måste hittat en ny plats att få tanka energi på och förhoppningsvis tar det några dagar innan barnen hittar mitt gömställe. När det är sommar är det lättare finna ro då kan jag sätta mig i trädgården och njuta men nu när det är vinter vill jag inte sitta stilla utomhus. Längtar efter de varma solstrålarna men först vinter så jag kan planera mina odlingar för sommaren 2018. Vad har du för odlingstips inför 2018?

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: