search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Påväg

Jag är på väg, du är på väg, vart är vi på väg?

Tidigare tänkte jag mig livet som en rak väg med någon svag kurva. Denna väg blev en motorväg med mycket gas och lite broms. Så en dag tog det stopp. Vägen fortsatte och jag blev kvar på samma plats. Jag visste inte vilket håll jag skulle ta, det blev kortslutning och hela kroppen skakade. Idag 6 månader senare försöker jag tänka mig livet som en krokig väg, på väg framåt i ett lugnare tempo för i hög fart klarar jag inte kurvorna. Ibland blir vägen rak och då är det lätt att gasa på. Efter vissa fortkörningar behöver jag tanka länge, i flera dagar. Det är inte lätt att veta hur jag ska förhålla mig till min kropp och hjärna. En klok människa sa att ”när du känner dig bättre, sätt dig och ta en kopp te” (ur: Väggen: en utbränd psykiaters noteringar av Pia Dellson) Hur finner du din energi?

I helgen har jag verkligen tränat på att ta det lugnt en stund, att vara i nuet. Stannat upp och lyssnat, tittat och känt efter, vad är det jag ser, hör och känner. Med tre barn i familjen som är fulla av energi är det svårt att finna lugna stunder när det passar mig. Ibland smyger jag ner i källaren för att få tystnad och finna ro. Av någon outgrundlig anledning dyker barnen upp, ibland ett och ibland tre. Hur är det möjligt, det måste finnas en speciell kontakt mellan dem och mig. I min värld tänker jag att de ska vända sig till sin pappa men de går bara förbi honom eller så letar de inte efter honom alls. Måste hittat en ny plats att få tanka energi på och förhoppningsvis tar det några dagar innan barnen hittar mitt gömställe. När det är sommar är det lättare finna ro då kan jag sätta mig i trädgården och njuta men nu när det är vinter vill jag inte sitta stilla utomhus. Längtar efter de varma solstrålarna men först vinter så jag kan planera mina odlingar för sommaren 2018. Vad har du för odlingstips inför 2018?

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: