Sommar nu ska vi njuta

Vilken årstid tycker du bäst om?

Det finns saker som vi gör av vana, utan att tänka på. Frågan är om vi en dagkorten valet medvetet eller om vi lärde oss av någon annan. Någon som vi såg upp till, kände oss trygg med. Vanor, beteenden och förhållningssätt kommer till oss på olika sätt. Vissa väljer vi aktivt själva tex hur vi placerar disken i diskmaskinen eller var vi ställer kryddorna. Ska kryddorna stå på samma ställe? Valen under en dag är många och gjorda under många år så det går på rutin.

Får frågan: Linda vilken årstid tycker du bäst om?

Jag tycker om värme men inte den där heta värmen som skapar små svettdroppar på kroppen. Svarar jag först. Sedan börjar mina tankar fara omkring. Jag gillar vintern, en snöstorm när jag sitter inne och tittar ut, hur den krispiga snön knarrar under fötterna. En sväng nedför slalombacken eller en tur i längdskidspåren med en varm kopp choklad efter. Jag gillar hösten och alla de färger som kommer med dem. De kyliga morgnarna, varma dagarna och den sköna luften. För att inte tala om våren när all växtlighet börjar krypa fram. Hur de rosa blommorna på körsbärsträden poppar upp innan allt det gröna. Jag tycker alla årstider har sin skönhet och sina mindre bra stunder. Det är som Jing och yang.

Ibland funderar jag på hur mycket våra val begränsar oss utan att vi vet det. Att fast i vår övertygelse står vi på oss i ett samtal om vad som är bäst och kanske kan vi nå lite bättre och få lite fler stunder med mer glädje och tillfredsställelse om vi är mer öppna till stunden, till nuet istället för att säga jag ogillar vintern den är kall och jobbig. Jag vill ha sommar då är det varmt och skönt. Idag blåser det på rätt bra så jag tog med mig filten. Det är så skönt att sitta under filten, läsa en bok eller kanske bara sitta och titta på träden som svajar och störa sig en aning på måsarna som kraxar. Med vinden försvinner knotten 😉

Vilken är din favorit årstid?

Tack för mig 👋🏻

Ha en bra lördag 🤗

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

En tanke på “Sommar nu ska vi njuta

  1. Jag gillar nog alla årstiders charm – men ändå är det litet mera härligt med försommaren då allt vaknar till liv igen i naturen och det grönskar och blommar överallt…och de ljusa sommarkvällarna/nätterna… Bara vi inte skulle ha myggor och knottar som stör…. Det är vackrast mellan hägg och syren ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: