search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

September utmaning och återvinning

Hej!
September månad bestämde jag och en kompis att vi skulle ha köp stopp. Vi ska inte köpa onödiga saker som kläder, inredning och diverse saker som är roligt för stunden och som vi egentligen inte behöver. Hittills har det gått bra! Vi har haft nästan daglig kontakt för att stötta varandra och hjälpt varandra med vad som är nödvändigt eller inte. Känns bra, lite lockad av en klänning på Lindex som kom ut med höstkollektionen men tänker att den får hänga i butiken och så får vi se om jag hinner prova den innan den försvinner eller om den verkligen var så viktig för mig. Kan du stå emot shopping?

Ja nu till det som har hänt senaste veckan och framförallt idag, jag har fått nog!

Sent en vardagskväll bestämde jag mig för att nu räcker det med grejer överallt.Dagligen går jag och plockar lite här och lite där. Det är som om jag försöker minska kaoset för stunden genom att plocka upp lägga tillbaka istället för att gå till botten med problemet. Disken är dock inget som jag kan komma undan, det är bara att hålla ut och försöka finna en stund av lugn och träna på att vara här och nu. Jag, Jonas och pojkarna har en varsin låda där vi lägger saker för att slippa ha det ligga framme på bänken, bordet eller trappen (självklart ligger det saker överallt) och dessa lådor blir alltid fulla för ingen rensar lådorna. Var komme alla saker ifrån?? Jag är fast i ett ekorrhjul och nu har jag fått nog! En sak är säker att jag är en bov i dramat för jag har inhandlad en massa saker, varit en god konsument helt enkelt.


Imorse när jag vaknade hade vi bestämt att vi skulle fylla bilarna och åka iväg med saker till återvinningen. Det är en underbar känsla att få tömma huset, fylla bilen och åka till återvinningen. En av det bästa sakerna är att på återvinningen kan du skänka saker som är hela och rena, idrottsgrejer, möbler och dyl. Det kändes fantastiskt för vissa saker har jag försökt sälja men ingen är intresserad och att stå på en loppis med hög ljudnivå och trängsel är inte min grej. Gillar verkligen återvinning. Själv har jag köpt kläder, skor och klädpaket på facebooks köp- och sälj sida till barnen och är så nöjd. Återvinning/återanvändning är 👌.

Mitt mål framöver är att ta ett rum i veckan och rensa bort saker som vi inte använder längre. Bättre att någon annan kan ha nytta av sakerna. Jag ska bli minimalist eller är det att ta i?

Hur gör du? Spar till senare – bra att ha eller vet du att saken är förbrukad så du skickar iväg sakerna? Dela gärna med dig!

Natti natti ✨

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: