search instagram arrow-down
Follow Lindasoas on WordPress.com

Kategori

Äta känslor

Kaffe vid datorn

Hej!

Så sitter jag här framför datorn och skriver, solen skiner och det är rörelse utanför på gatan. Skolorna har börjat och de flesta semestrar har gått till sitt slut för denna gång. Några rackare har åkt till varmare breddgrader, bara lite avis.

Med en kopp kaffe och en näve godis försöker jag reflektera över livet. Godiset skulle jag spara till helgen men så blev det inte, värmde på den sista skvätten kaffe och inser att jag äter mitt godis för att dämpa något. Har jag blivit en sådan som äter för att mildra känslor? Kanske eller det har jag nog gjort ett tag. Gick på en kort promenad för det är ju bra men kände att nej detta tänka jag inte göra nu, jag är trött, matt i kroppen så jag gick hem igen, 500 m bättre än inget och nu sitt jag här med godiset snart i min kropp istället för i skålen. Du är vad du äter…ja vissa dagar är godis och de snabba kolhydraterna min lösning. Så fort jag hör talats om utmattning blir jag lite skakig inombords får snabb andning och nervöst fingrar jag med något.  Det är ännu så nära och det finns många känslor kopplat till ordet ”utmattning” hos mig.

Började lyssna på ett avsnitt från Närvaropodden som handlade om utmattning. Att vi ska ta utmattning på allvar för att det är något fel på systemet och samtidigt ska vi inte ta det på allvar eftersom det är sunt att utvecklas och förändras. Det är sunt att lyssna till kroppens signaler, att tänka nej detta stämmer inte det här ska jag inte göra. Vissa är utmärkta lyssnare och gör förändringar innan det har gått så långt som till en utmattning andra pushar på eftersom det är svårt att veta hur man hoppar av ekorrhjulet.

Själv börjar jag förstå att jag inte har accepterat läget helt och att jag inte riktigt har lärt mig att lyssna på mina signaler. Jag har helt klart blivit bättre men det är svårt att få en balans när man hela tiden strävar efter att vara duktig. För även om jag är trött så vill jag fortfarande vara duktigt jag, vill vara med och leka. att göra något nytt tar energi och det är även roligt så att hindra sig själv är svårt och när det krockar med familjelivet som tex de senaste kvällarna har barnen haft svårt att somna, de är hungriga och drömmer så blir min sömn störd. Att finna balansen och behöva tänka kanske barnen har det jobbigt ikväll så jag ska inte köra på för mycket med detta, spara på energin, det är svårt. Det är svårt att veta när energin, tar mer än den ger.

Så jag har bestämt mig för att prova leka lite nya lekar och med tiden kommer jag att kunna slappna av och ha distans till det som hänt. Så småningom komme jag att dela med mig om det som pågår just nu men jag vill inte skriva om det just nu. Ska suga på karamellen lite till.

Ha en bra dag! 🌸

Annonser
Kommentera
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: