Val 2018

Hej,

Då är det dax för mig att uttrycka lite tankar igen. Denna gång riktar jag tankar mot kommande val i september 2018. Bara några veckor kvar. Det är svårt att veta hur jag ska rösta för det finns inget parti som stödjer mina tankar fullt ut men jag är på god väg att ta ett beslut. Det är en djungel och det är en massa snack hit och dit. Förvirrande helt enkelt.

Jag har hört att det finns restriktioner om vad som får sägas och när det får sägas inför detta val. För vi människor påverkas väldigt lätt, framförallt när det kommer till rädsla och okunskap. För mig är det så att jag försöker ta reda på vad som faktiskt stämmer men ibland orkar jag inte. Då låter jag det bero eller så frågar jag någon som jag har förtroende för och så får jag en förklaring som kanske stämmer och som låter vettig. Inför valet försöker jag verkligen skapa mig egna tankar och åsikter men det är viktigt att prata med andra. Det finns så många idéer och tankar som aldrig kommer fram egentligen så det är värt att lyssna. Det som lättast kommer fram är vårt gnäll och missnöje, det är så lätt att gnälla men svårare att ge förslag på hur.

Jag tror att vi ofta tar våra beslut baserat på känslor när det gäller oss själva. Om en vän kommer och ber om råd så är det lättare att vara saklig och logisk mot vännen för det berör inte mig på det känslomässiga planet. Om det sedan skulle vara så att jag behöver råd av vännen så kommer mina råd att vara som bortblåsta för jag är troligen känslomässigt involverad i mitt beslutsfattande.

Så varför kom jag på att jag skulle skriva om detta ämne just idag?

IMG_4551.JPG

På min morgonpromenad gick jag förbi sjukhuset och fann socialdemokraternas reklam som var riven i bitar. Det finns även andra ställen där affischer har rivits ner. Till dig/er som tycker om att förstöra både affischer, bilar, på privat och offentlig egendom och till er som hejar på.

Politiker är verkliga personer med verkliga liv, med arbeten, familj, vänner och fritidsaktiviteter. De syns bara lite mer än dig och mig i offentligheten. De har blivit valda av svenska folket och ska styra vårt land och våra kommuner.

Hur skulle du kännas om någon kom och rev sönder dina bilder på dina vänner och din familj? Jag skulle bli väldigt ledsen och undra vad jag gjort som fick dig att vilja ha sönder mina bilder.

Jag kände en stor irritation att den/de som har haft roligt med denna plansch och lagt energi på att ha sönder den borde lägga tiden på att ta reda på information. En person som har sönder saker drivs av känslor och starka impulser. Jag och du har rätt att uttrycka våra åsikter och vi har rätt att känna en massa känslor men att förstöra och vara elak hör inte till den verklighet jag vill leva i. Jag menar inte att vi ska älska varandra men att vi ska visa respekt, vänlighet och öppenhet mot varandra. Bakom varje människas åsikt finns ofta en förklaring till varför.

Hur får vi en människa att tänka mer positivt? Istället för att slita sönder andras saker, skapa egna affischer och uttryck det du vill ha sagt. Ord är makt!

Om vi strävar efter ett jämställt samhälle måste vi väl också tänka jämställt. Vi måste alla bidra på vårt sätt och de flesta sätten är bra. Alla behövs och jag tror att alla vill känna sig behövda. För om jag är behövd, då vet jag att jag räknas, att jag betyder något. Att tro att framtiden ska handla om att utesluta för att må bra så tror vi fel. Vi måste tillsammans skapa och använda våra röster för att få till en förändring. Vi måste skapa en tydlighet en väl fungerande organisation. Vi måste se på konsekvenserna av besluten och inte göra en massa förhastade slutsatser som visade sig vara fel för att vi beslutade pga rädsla.

Vi behöver tydlighet, för är det otydligt då börjar vi tolka och så tolkas det hej vilt och ingen vet egentligen vad som gäller, ungefär som de sociala spelreglerna. Ingen pratar om dem men de finns där. Tydlighet!

Kan det vara så att vi har det för bra, att det egentligen inte finns något att kämpa för som gör att vi inte finner motivation till att förändra. Är det så att vi tänker mer på vilka möbler eller kläder som ska köpas för det är vad reklamen och alla youtubers visar eller är det ett flyktbeteende. Blir vi lyckligare av materiella saker som vi kan visa upp? Visst det är något konkret och jag tycker om att ha fint runt omkring mig. Det är lättare att fokusera på inredning för det gör mig glad istället för att tänka på vad jag skulle kunna göra för att förändra eller påverka, för det tar tid och energi och känns tidvis väldigt motigt. Så istället för en youtube video eller  Instagram scrollning ta en 15-20 min och se över vad partierna tycker och tänker. Det gör jag.

Kom ihåg: Din röst räknas!

Marcus Oscarsson på Tv4 gör fantastiska avsnitt om just valet 2018. Han förklarar partiernas politik och det är enkelt förklarat. Finns att se på youtube.

En annan sida är också valkompassen  där du själv får svara på frågor och får en översikt på åt vilket håll din röst lutar.

Tack för att du tar dig tid och läser samt att du tar din personliga röst och går och röstar eller skickar in rösten. Läs mer om hur du röstar inför val2018. (klicka på den blåa länken)

Inget samarbete med någon utan bara en medborgare som försöker påverka alla att rösta så det blir ett så pass bra val som möjligt.

Ha det gott!

Med vänliga hälsningar Linda

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: